Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü

İsrail'de kritik toplantı: Netanyahu'nun tutuklanma ihtimali görüşüldü

İsrail'de Başbakan Netanyahu için çıkarılacak olası tutuklama emri konuşuluyor. İsrail basınında çıkan habere göre Netanyahu ve bazı üst düzey isimler hakkında çıkabilecek tutuklama emri ile ilgili gizli bir görüşme yapıldı. 

Dünya

03.05.2024, 22:42

İsrail basını Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında tutuklanma emri çıkarılması ihtimali değerlendirildiğini yazdı. Kanal 12'te yer alan haberde Ulusal Güvenlik Konseyi'nde bu konuya dair gizli bir görüşme yapıldı. "İsrail'de üst düzey yetkililerin edindiği bilgilere göre, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), Netanyahu, Gallant ve Halevi hakkında tutuklama emri çıkarma ihtimali var." ifadesinin kullanıldığı haberde yapılan gizli görüşmede UAD'nin uluslararası tutuklama emri çıkarması durumunda, İsrail'in aralarında "UAD'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması" da dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" onayladığı belirtildi. 

Akıllara durgunluk veren tehdit: İngiliz üslerini vururuz Akıllara durgunluk veren tehdit: İngiliz üslerini vururuz Haberi Görüntüle

 DESTEK ARAYIŞINDA

Netanyahu'nun da harekete geçeceği ve UAD'de alınacak olası karara karşı Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan destek isteceği kaydedildi.

Haberde İsrail'in ön alma çalışmalarının Netanyahu'nun yapacağı görüşmelerle sınırlı kalmayacağı İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog'un, ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı iddia edildi.

Kraliyet ailesi yasak aşk gündemiyle çalkalanıyor! Kate ortada yok ikinci kadın 'Rose' her yerde! Kraliyet ailesi yasak aşk gündemiyle çalkalanıyor! Kate ortada yok ikinci... Haberi Görüntüle

PUTİN GİBİ

Kanal 13, ismini açıklamadığı İsrailli üst düzey yetkililerin UAD'nin böyle bir karar alması durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e uygulanan tedbirleri hatırlattığını bildirdi. İsrailli yetkililer, tutuklamam emrinin alt seviyedeki askerler için değil politika yapanlar için çıkarılmasını bekliyor. Bu arada Siyasi Bakanlar Konseyi, bu konuyu görüşmek üzere yarın toplanacak. Netanyahu ve bazı üst düzey yetkililerin tutuklanma emriyle ile ilgili ilk haber Kanal 12'ne verilmişti.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading