Yandex Metrica

Akıllara durgunluk veren tehdit: İngiliz üslerini vururuz

Akıllara durgunluk veren tehdit: İngiliz üslerini vururuz

İngiliz basını, Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa'nın içine kadar yayılacağını kaçınılmaz son olarak değerlendirirken. Rusya'dan İngiltere'ye akıl almaz bir tehdit geldi. İngiltere'nin Kiev'e İngiliz silahlarını Ruslara karşı kullabilirsiniz' çağrısı sonrası küplere binen Moskova, Londra'yı tehdit yağmuruna tuttu.

Dünya

16.05.2024, 13:12

Moskova'dan Londra'ya akıllara durgunluk veren tehdit yağmuru! Rusya İngiliz silahlarının Ukrayna tarafından Rusya topraklarına saldırmak için kullanılması halinde Moskova'nın hem Ukrayna içinde hem de başka yerlerdeki İngiliz askeri tesislerine ve teçhizatına karşılık verebileceği konusunda uyardı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'un Ukrayna'nın Rusya'yı vurmak için İngiliz silahlarını kullanma hakkına sahip olduğunu söylemesinin ardından İngiltere Büyükelçisi Nigel Casey, resmi protesto için dışişleri bakanlığına çağrıldı.

Rusya dışişleri bakanlığı, Cameron'un sözlerinin İngiltere'nin artık fiilen çatışmanın bir parçası olduğunun kabul edildiğini söyledi.

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail'de manşet: Gafil avlandık Türkiye'nin ambargo kararı İsrail'de manşet: Gafil avlandık Haberi Görüntüle

ASKERİ TESİSLERİNİZİ VURURUZ

Rusya Dışişleri bakanlığı, "Casey, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına yönelik saldırılarına yanıt olarak, Ukrayna topraklarında ve yurtdışındaki her türlü İngiliz askeri tesisi ve ekipmanının hedef alınabileceği konusunda uyarıldı" ifadelerini kullandı.

Bakanlık, Büyükelçiden, Londra'nın bu tür düşmanca adımlarının kaçınılmaz felaket sonuçları üzerinde düşünmesi ve Dışişleri Bakanlığı başkanının saldırgan provokatif açıklamalarını en kararlı ve net şekilde derhal çürütmesi istendi.

Cameron geçen hafta Kiev'e yaptığı ziyarette Reuters'e, Ukrayna'nın Rusya içindeki hedefleri vurmak için Londra tarafından sağlanan silahları kullanma hakkına sahip olduğunu ve bunu yapıp yapmama kararının Kiev'e ait olduğunu söylemişti.

Cameron, St. Michael Katedrali'nin önünde Reuters'e verdiği demeçte, “Ukrayna'nın buna hakkı var. Tıpkı Rusya'nın Ukrayna'nın içine saldırması gibi, Ukrayna'nın da neden kendisini savunduğundan emin olma ihtiyacı hissettiğini anlayabilirsiniz” demişti.

Kredi imzalamak için ölen amcasını bankaya götüren kadın: Ben canavar değilim Kredi imzalamak için ölen amcasını bankaya götüren kadın: Ben canavar... Haberi Görüntüle

NÜKLER SİLAH TATBİKATI 

Rusya dışişleri bakanlığı, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarından ve ABD ATACMS uzun menzilli füzelerinin Ukrayna'ya teslim edilmesine atıfta bulunarak. Nükleer silah tatbikatına başlanılacağını duyurdu. 

Ayrıca Rus Dışişleri bakanlığı, "Ukrayna krizinin daha da tırmanmasına ve NATO ülkeleri ile Rusya arasında açık bir askeri çatışmaya doğru kasıtlı olarak durumu yönlendiriyorlar" ifadelerini kullandı.

Rusya Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Fransa, İngiltere ve ABD'den gelen tehditler olduğunu söylediği askeri tatbikatın bir parçası olarak taktik nükleer silahların konuşlandırılmasını gerçekleştireceğini söyledi. Dışişleri bakanlığı, "Bu olayın batı başkentlerindeki 'ateşlileri' yatıştıracağını umuyoruz" dedi.

Habere Tepki Ver

1

2

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading