Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi doğalgaz müjdesi! Tam 1 trilyon değerinde rezerv keşfi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi doğalgaz müjdesi! Tam 1 trilyon değerinde rezerv keşfi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Sona eren toplantının ardından Erdoğan, peş peşe müjdeleri açıkladı. "Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomi değeri" diyerek Karadeniz'deki yeni doğal gaz keşfinin müjdesini verdi. Erdoğan, "Fatih Sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazın bugünkü rakamla karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır" dedi. Ayrıca Erdoğan, EYT düzenlemesi, emekli - memur zammı başta olmak üzere birçok konuda Kabine Toplantısı kararlarını açıkladı.

Gündem

19.02.2024, 18:38

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2022 yılının son toplantısını sona erdi. Erdoğan'ın Erzurum'da Karadeniz gazıyla ilgili "Pazartesi günü müjde açıklayacağız" sözleri sonrası milyonlar gözünü Külliye'ye çevirdi.

Kabine Toplantısı 2022 yılında son kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Külliye'de gerçekleştirildi. Başkan Erdoğan, EYT düzenlemesi, Karadeniz Gazı ve emekli - memur zammı başta olmak üzere birçok konuda Kabine Toplantısı kararlarını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Birazdan doğalgazdaki yeni müjdeleri paylaşacağız. Asgari ücret 8507 olarak ilan ettik. Asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artmış oldu. Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. Yeni asgari ücretin çalışanlara ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum.

İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İş arayanlar dikkat! 81 ilde 1608 personel alımı olacak: Başvurular... Haberi Görüntüle

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

EYT'yi yılbaşından önce gündemden çıkaracağız. Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız.

Fırat Kalkanı bölgesine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Fırat Kalkanı bölgesine operasyon! Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

ENFLASYONDA TEK HANE MESAJI

Amacımız 2024'te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Ülkemizin tüm potansiyalini sonuna kadar kullanıyoruz. Bu arada girdi maliyetlerin üstünde artış yapan fırsatçılarlar mücadelemize devam edeceğiz.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı Haberi Görüntüle

FIRSATÇILARA ÇOK SERT TEPKİ

Bu arada girdi maliyetlerinin üstünde fiyatlama yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Fıratçılarla mücadele hukuki olduğu kadar, ahlaki bir zeminde de yürütülmek mecburiyetindedir. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içerisinde olduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzedelerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır. Milletimin her ferdinin bu fırsatçılara hak ettikleri dersi vermelerini bekliyorum.

İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? İnternetsiz WhatsApp nasıl kullanılır? İnternet olmadan WhatsApp kullanılır mı? Haberi Görüntüle

SAĞLIK ALANINDA DEV YATIRIM

Bay Kemal senin SSK Genel Müdürlüğüne benzemez bu iş. O hastanelerin hali neydi. Savaş Ay hayatta olsaydı da bunları tekrar tekrar anlatsaydı. Sağlık yatırımlarının toplam yatırımlar içerisindeki payını yüzde 5,86 ile tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştırdık. Türkiye'nin en büyük hastanesi olan Etlik Şehir Hastanesi'ni kısa bir süre önce hizmete açtık. 85 yaş üstü her büyüğümüz için bir sorumlu doktor, her gebe kadın için bir ebe tayin edeceğiz. Pilot uygulama olarak başlattığımız aile diş hekimliğini ülke geneline yayacağız.

AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de intihar eden şahıs öldü mü? AVM'de intihar: Cevahir AVM kapandı mı, neden kapandı? Cevahir AVM'de... Haberi Görüntüle

Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri uçuşu Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE

Bölücü terör örgütüne karşı yapılan operasyon sayısı 124 bine çıkararak, örgüte katılımları asgari rakamlara indirerek teröristlere göz açtırmadık. Sınır ötesinde Cumhuriyet tarihimizin en büyük operasyonlarını yürüttük. Kara hudutlarımızı korumak için insan gücünün yanında teknolojinin tüm imkanlarını devreye aldık.

Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir, memleketi neresi? Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir,... Haberi Görüntüle

SINIR ÖTESİ HAREKAT MESAJI

Terörü kaynağında kurutma stratejimizi tüm güney sınırlarımız boyunca kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'de 30 km derinlikteki güvenlik hattımızdaki boşlukları kapatacak, yeni adımlar atacağız. Bu kapamda terör örgütünün sliahlı kapasitesi yanında güç ve destek aldığı tüm alt yapısını imha edecek yeni bir mücadele safhasına geçeceğiz. Kritik öneme sahip savunma sanayii projelerimizde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini temin edeceğiz.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

KARADENİZ GAZI

Yerli ve yenilebilir kaynaklara yaptığımız devasa yatırımlardan uluslararası işbirliklere kadar hayata geçirdiğimiz kritik projelerle hedefimize adım adım ilerledik. Petrol ve doğalgaz aramalarına başladığımızda nice şantajlara nice tehditlere maruz kaldık. Ama geri adım atmadık. Bize oynanan oyunu sabır ve dirayetle bozduk. Kimseden izin almadan bu işleri tek başına yürütecek kapasiteye ulaştık. Zaman içerisindeki yeni keşiflerle Karadeniz'deki doğalgaz rezervimiz 540 milyar metreküpe ulaştı.

Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Meteoroloji'den Marmara ve Ege bölgeleri için uyarı: Çamur yağabilir Haberi Görüntüle

YENİ KEŞİF MÜJDESİ

Fatih Sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Daha önce ilan ettiğimiz 540 milyar metreküplük rezervimiz 652 milyar metreküp olarak revize edildi. Böylece Karadeniz'deki gaz rezervimiz, yeni keşifle birlikte 710 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz'de keşfettiğimiz gazın bugünkü rakamla karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Bu, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik değeridir. Enerjide merkez ülke olmak için gereken tüm imkanlara sahibiz. Türk Akım Trakya'ya gelecek. Orası bir merkez olacak.

TÜRKİYE'NİN ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI

Adana ve Gabar'daki keşiflerle günlük petrol üretimimiz 80 bin varile çıktı. Amacımız Türkiye'nin enerji bağımsızlığını ilan etmektedir. Enerjide merkez ülke olmak için gereken tüm imkanlara sahibiz. Türk Akım Trakya'ya gelecek. Orası bir merkez olacak.

YEM VE GÜBREDE İNDİRİM

Kimyevi gübrede yüzde 13, karma yemde de yüzde 5'e varan indirim yapacağız. Fiyatlar nisan sonuna kadar sabit kalacak."

AYRINTILAR GELİYOR...

SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir? SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir? Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading