Yandex Metrica

SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir?

SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir?

Uzmanlar, aileleri çocukları hedef alan yapay zeka uygulaması SimSimi konusunda uyarıyor. SimSimi'nin basit arayüzüne rağmen, kullanıcıların girdiği yanıtları sorgulamadan kabul edip veritabanına eklemesi, bazı durumlarda sorunlara neden olabilir. Bu yüzden dikkatli olmak önemlidir. Peki, SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir?

Gündem

22.04.2024, 22:15

SimSimi, 2002 yılında ISMaker tarafından geliştirilen bir yapay zeka konuşma programıdır. Program, bazı politikacılara yönelik keskin eleştiriler ve söylemler içerdiği için Tayland'da tartışmalara ve protestolara neden oldu. SimSimi'nin yapay zekası, kullanıcıların doğru yanıtları öğretmesine imkan tanıyan bir özellikle sürekli olarak gelişmektedir. Uygulama, Android, Windows Phone ve iOS cihazlar için kullanılabilir durumdadır. SimSimi'nin popülerliği, 2015 yılında YouTuber Comedy Shorts Gamer tarafından bir YouTube videosunda yer almasından sonra artmıştır. Peki, SimSimi neden tehlikeli? SimSimi nedir?

Fahrettin Altun'dan Filistin mesajı: Yerimiz bellidir hakikatin yanıdır Fahrettin Altun'dan Filistin mesajı: Yerimiz bellidir hakikatin yanıdır Haberi Görüntüle

SİMSİMİ NEDEN TEHLİKELİ, SİMSİMİ NEDİR?

Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal,“Hem yaşı küçük olmasına rağmen yaşını küçük göstererek bu platformu çocuklarımız kullanabiliyor daha da kötüsü yaşı büyük olmasına rağmen kendisini çocuk gibi göstererek yetişkinler özellikle sapkın düşünceler içerisinde olan yetişkinler bu programı kullanabiliyorlar." dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, "Eğer cinsel içerikli yazışmalar oluyor ise bazı talepler oluyorsa bu kişilerin pedofili olma ihtimali yüksek.” açıklamasında bulundu.

Uzmanlara göre, aileler çocukların psikolojik durumlarındaki herhangi bir değişikliği yakından izlemelidir. Ayrıca, çocukların akıllı telefonlarında ve saatlerinde erişebilecekleri uygulamaları denetleyen yazılımların bulunduğuna dikkat çekilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading