Yandex Metrica

Sitede Ara

Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir, memleketi neresi?

Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir, memleketi neresi?

Yazar ve programcı Dursun Ali Taşçı, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu üyesi olarak bilinen bir isimdi. Taşçı'nın kaç yaşında vefat ettiği ve kim olduğu araştırılıyor. Peki, Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir, memleketi neresi?  

Gündem

01.05.2024, 00:20

Dursun Ali Taşçı kaç yaşında öldü? Dursun Ali Taşçı kimdir, memleketi neresi? İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Dursun Ali Taşçı'nın cenazesi, bugün Marmara İlahiyat Camisi'nde Cuma Namazı sonrası defnedilmek üzere memleketi Rize'nin Pazar ilçesine gönderilecek.

Pazar ilçesinde bulunan Sahil Camii'nde, Cumartesi günü öğle namazını müteakip gerçekleştirilecek olan cenaze namazının ardından, Dursun Ali Taşçı'nın Tütüncüler Köyü'ndeki aile mezarlığına defnedilmesi planlanıyor.

Dilan Polat intihar mı etti? Dİlan Polat'ın yakın arkadaşı ne dedi? Dilan Polat kendine zarar mı veriyor? Dilan Polat intihar mı etti? Dİlan Polat'ın yakın arkadaşı ne... Haberi Görüntüle

DURSUN ALİ TAŞÇI KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Dursun Ali Taşçı 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ahu Tuğba'nın evi nerede, evi yıkıldı mı? Ahu Tuğba neden kaza yaptı? Ahu Tuğba'nın evi nerede, evi yıkıldı mı? Ahu Tuğba neden... Haberi Görüntüle

DURSUN ALİ TAŞI KİMDİR, MEMLEKETİ NERESİ?

Rize ilinin Pazar ilçesine bağlı Tütüncüler Köyü'nde 1955 yılında dünyaya gelen Dursun Ali Taşçı, emekli bir edebiyat öğretmeniydi ve evli üç çocuk babasıydı.

Öğretmen okulu ve Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü mezunu olan Taşçı, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin çeşitli yörelerinde sınıf öğretmenliği ve sonrasında Edebiyat Öğretmenliği yapmıştır. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fransa'ya Türkçe Öğretmeni olarak görevlendirilmiş ve burada altı yıl boyunca görev yapmıştır.

Ayrıca, Çay TV'de "Nokta" adlı bir edebiyat programı sunmuş ve Mesnevî Okuma Dersleri ile "Mevlâna ve İnsan" konulu konferanslar düzenlemiştir.

Yazılı basında ilk eseri olan "Ezan Çağının Nesli" adlı şiiri 1975 yılında Milli Gazete'de yayımlanmıştır. Ardından, aynı gazeteye gönderdiği ve gazetenin arka sayfasını kaplayan bir deneme, yazarın yayınlanmış ilk yazısı olmuştur.

Eserleri arasında "Uygarlığa Aşkla Direnmek" ve "Fıtratın Aşk Çağrısı" gibi önemli çalışmaları bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading