Yandex Metrica

19 Mayıs hangi güne denk gelecek? 19 Mayıs özel sektöre tatil mi?

19 Mayıs hangi güne denk gelecek? 19 Mayıs özel sektöre tatil mi?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs'ta kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmi bayramıdır. Bu sene bayramın hangi güne denk geldiği ve resmi kurumların tatil olup olmayacağı konusu merak ediliyor. Peki, 19 Mayıs hangi güne denk gelecek? 19 Mayıs özel sektöre tatil mi?

Gündem

16.05.2024, 19:52

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeleyen bir adım atmıştır. Bu özel gün, Türk gençliğine Atatürk tarafından armağan edilmiştir. Uzun zamandır "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu önemli bayram, 1981 yılında Atatürk'ün anısına yapılan bir saygı niteliğindeki değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır. Peki, 19 Mayıs hangi güne denk gelecek? 19 Mayıs özel sektöre tatil mi?

Doha'da kritik zirve: MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyeti ile görüştü: Gündem ateşkes Doha'da kritik zirve: MİT Başkanı İbrahim Kalın Hamas heyeti ile... Haberi Görüntüle

19 MAYIS HANGİ GÜNE DENK GELEECK?

Bu sene (2024) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, pazar gününe denk geliyor. Pazar gününe rastlaması sebebiyle, resmi kurumlar ve okullar kapalı olacak.

Cevdet Yılmaz, öğretmene şiddetle ilgili yasal düzenlemenin detaylarını açıkladı: Doğrudan tutuklama olacak! Cevdet Yılmaz, öğretmene şiddetle ilgili yasal düzenlemenin detaylarını açıkladı: Doğrudan... Haberi Görüntüle

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil olarak kabul edilmiştir.

MSB açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi MSB açıkladı: Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

19 MAYIS TARİHÇESİ

İlk kez 1926 yılında, Gazi Günü adı altında Samsun'da kutlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda gerçekleşen bu ilk 19 Mayıs kutlaması, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu etkinlikten bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Bu öneri kongrede kabul edilmiş ve Atatürk'ün onayıyla yasalaşmıştır. 19 Mayıs, 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

Kenan Evren liderliğindeki Millî Güvenlik Konseyi, 12 Eylül Darbesi sonrasında Atatürk'ün doğumunun yüzüncü yılı olan 1981 yılını Atatürk Yılı ilan etti ve bunu bir kanunla resmileştirdi. Bu kutlamalar kapsamında, "Gençlik ve Spor Bayramı"nın adı da "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak değiştirildi.

19 Mayıs 2012'de, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) bünyesinde yayın yapan TRT 1 kanalı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ithafen logosunu değiştirmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Gündem


Loading