Yandex Metrica

İletişim Başkanı Altun ABD'deki Türklere seslendi: 'Sizleri birer vatandaş diplomat olarak görüyoruz'

İletişim Başkanı Altun ABD'deki Türklere seslendi: 'Sizleri birer vatandaş diplomat olarak görüyoruz'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye le bağlarını koparmayan Türk-Amerikan toplumunun "Türk milletinin birer temsilcisi ve birer vatandaş diplomat" olarak görüldüğünü ifade etti. Altun, "Yurt dışında bulunduğunuz ortamlarda Türk kültürünü, ülkemizin değerlerini ve haklı tezlerini anlatmanın yanı sıra ABD'deki sivil toplum kuruluşlarında da etkin rol almanızı ve bulunduğunuz toplumun etkili birer öğesi haline gelmenizi her zaman destekliyoruz." dedi.

Gündem

21.05.2024, 19:36

New York'ta düzenlenen "41. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü" vesilesiyle Madison Meydanı Parkı'nda gösterilen Türk-Amerikan toplumuna video mesaj yöntemiyle hitap eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kıymetli Türk-Amerikan toplumumuzun yanı sıra KKTC ve Azerbaycan başta olmak üzere Türk dünyasından yoğun katılımın olduğu bu müstesna etkinlikte, heyecanımızı bizler sizin heyecanınızla birleştiriyor, heyecanınızı, coşkunuzu içtenlikle paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç'tan çarpıcı açıklamalar! FETÖ elebaşının iadesi için dikkat çeken detay Bakan Tunç'tan çarpıcı açıklamalar! FETÖ elebaşının iadesi için dikkat çeken... Haberi Görüntüle

"TÜRK-AMERİKAN TOPLUMU KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR"

Türk-Amerikan toplumunun iki ülke arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Altun, "Siz, dünyanın bir ucunda yaşasa da kalbi Türkiye'yle atan, ülkemizin köklü geçmişini, değerlerini ve kültürel zenginliklerini çevresindeki yabancı dostlarıyla paylaşan birer temsilcimizsiniz. Görev aldığınız kurum ve kuruluşlarda, üniversitelerde, düşünce kuruluşlarında çok önemli işlere imza atıyorsunuz. Bu doğrultuda çalışmalarınızı başarı ile sürdürürken, bir yandan da milletimizin bir parçası olarak ana vatanla bağlarınızı koruduğunuzu biliyoruz. Kimliğinizi muhafaza ederek kültürümüzü o topraklarda en iyi şekilde yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorsunuz. Başarılarınız, gayretleriniz ve emekleriniz için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum ve sizlere şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Şeyha Mahra kimdir? Dubai Prensesi Şeyha Mahra eşini sosyal medaydan boşadı! Şeyha Mahra kimdir? Dubai Prensesi Şeyha Mahra eşini sosyal medaydan... Haberi Görüntüle

"BİRER VATANDAŞ DİPLOMATSINIZ"

Anavatanla bağlarını koparmayan Türk-Amerikan toplumunun "Türk milletinin birer temsilcisi ve birer vatandaş diplomat" olarak görüldüğünü ifade eden Fahrettin Altun, "Yurt dışında bulunduğunuz ortamlarda Türk kültürünü, ülkemizin değerlerini ve haklı tezlerini anlatmanın yanı sıra ABD'deki sivil toplum kuruluşlarında da etkin rol almanızı ve bulunduğunuz toplumun etkili birer öğesi haline gelmenizi her zaman destekliyoruz." dedi.

Hollandalı uyuşturucu baronu Edirne'de aranıyor! Çete liderini bulana binlerce euro ödül! Hollandalı uyuşturucu baronu Edirne'de aranıyor! Çete liderini bulana binlerce euro... Haberi Görüntüle

ABD'YE TERÖR UYARISI

Terör örgütleriyle mücadelede ABD'li muhataplarla işbirliğinin önemine dikkat çeken Altun, "Türk-Amerikan ilişkilerini baltalamak için fırsat kollayan çıkar gruplarını ve faaliyetlerini, sizler de çok iyi biliyorsunuz. Tarihi ve hukuki gerekçelerle, gerçeklerle, hakikatlerle bağdaşmayan birtakım iddialarla Türkiye'yi hedef alan bu faaliyetlerin akim bırakılması çok ama çok büyük önem arz ediyor. Milletimiz hakkındaki gerçeklerin gerek Washington'daki devlet organlarında gerekse Amerikan vatandaşları nezdinde daha iyi anlaşılmasını sağlamak hepimizin görevidir. Amerikalı muhataplarımızın terör örgütleriyle mücadelemizde müttefiklik ruhuna yakışır şekilde işbirliği içinde hareket etmesini bekliyoruz. Sizlerin de bu terör örgütlerinin gerçek yüzlerini mümkün olan her platformda anlatmayı sürdüreceğinize inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Altun ayrıca Türk ve Müslüman düşmanlığının Batı dünyasında artış gösterdiğini belirterek ABD'li yetkililerden Müslüman ve Türk toplumuna yönelik nefret eylemlerine karşı güçlü tedbirler alınmasını beklediklerini söyledi. Altun, "Bizleri bir arada tutan, bizi biz yapan unsurların farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğunu her fırsatta vurgulamamız gerekiyor. Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece, hem Türk-Amerikan toplumunun hem de ülkelerimizin çok daha başarılı sonuçlara imza atacağına inanıyorum. 41. Türk Günü Yürüyüşü'ne yaptığı müstesna katkılar için başta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olmak üzere tüm dernek ve kuruluşlarımızı kutluyor, Türk Günü Yürüyüşü'ne iştirak eden siz kıymetli misafirlerimizi en içten dileklerimle selamlıyorum." dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading