Yandex Metrica

Kahve Dünyası boykotu yükleniyor: Refah'taki katliamı 'Hamursuz kek' ile kutladı: Kafe zincirine tepkiler çığ oldu

Kahve Dünyası boykotu yükleniyor: Refah'taki katliamı 'Hamursuz kek' ile kutladı: Kafe zincirine tepkiler çığ oldu

7 Ekim'den bu yana Gazze'de dünya tarihinin en büyük soykırımını yapan İsrail'e Kahve Dünyası'ndan destek geldi. Refah'ta yeni katlaiam başlatatan Yahudilerin Hamursuz Bayramı'nı kutlayan kafe zincirine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Gündem

19.05.2024, 02:53

Türkiye'de binlerce şubesi olan "Kahve Dünyası" menüsune Yahudilere özel tat ekledi. 22 Nisan-30 Nisan arasında Yahudilerin kutladığı Hamursuz Bayramı'na destek veren şirket, Hamursuz bayramını özel kek hazırladı. 

Öte yandan Kahve Dünyası ürünün bazı mağazalarda yer verilmemesine ‘Hahambaşılığın onayından geçmemiştir’ notu düşütü. 

Survivor kaptanlık oyunu her hafta oynanacak mı? Kırmızı ve mavi takım her hafta değişecek mi? Survivor kaptanlık oyunu her hafta oynanacak mı? Kırmızı ve mavi... Haberi Görüntüle

KAHVE DÜNYASI'NDAN YAHUDİLERE ÖZEL TAT

Bu sabah itibariyle Refah'ta katliam hazırlığına başlayan İsrail, öğle saatlerinde Refah'ın Güneyinde bulunan iki mahalleye bombardıman yağmuruna tuttu. Refah'taki katliamı görmezden gelen Kahve Dünya'sın Yahudilere özel kek sunarak adete İsrail'e açık destek sunması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren kullanıcılar. Kahve Dünyası'na boykot çağrısında bulundu. Kahve Dünyası ise konuya dair henüz bir açıklama yapmadı.

Galatasaray-Fenerbahçe maçı bilet fiyatı ne kadar? 19 Mayıs 2024 Pazar derbi bileti kaç para? Galatasaray-Fenerbahçe maçı bilet fiyatı ne kadar? 19 Mayıs 2024 Pazar... Haberi Görüntüle

HAMURSUZ BAYRAMI NEDİR, NELER YAPILIR?

Yahudilerin kölelikten özgürlüğe yolculuğunu konu alan Yahudi bayramı Hamursuz (Fısıh) Bayramı yaklaşıyor. Ramazan'da Gazze'de Müslümanları ölüm orucuna maruz bırakan İsrail büyük bir keyifle Hamursuz Bayramı'nın gelmesini bekliyor. Peki nedir bu Hamursuz Bayramı?

Mayalı yiyecekler veya arpa, çavdar, yulaf, buğday veya kılçıksız buğdaydan yapılan malzemeler içeren yiyeceklerin yasak kılındığı Hamursuz Bayramı'nda bazı Yahudiler, baklagillerden ve mısır gibi diğer tahıllardan da uzak duruyor.

Habere Tepki Ver

4

27

79

3

11

0

1

18

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading