Yandex Metrica

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! Evlerinden tahliye edilenlere ne olacak? Valilik açıkladı

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde dün akşam saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı alanda tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi, evlerde yaşayan 96 kişiden 78'i otellere yerleştirildi.  

Gündem

02.05.2024, 21:23

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde dün akşam saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın olmadı. Çevrede bulunan 30 bina ve 114 kişi tahliye edilmişti.

Toplam 3 evin zarar gördüğü, tedbir amaçlı 30 evin boşaltıldığı mahalledeki bazı sokaklar araç trafiğine kapatılırken AFAD ve Kızılay ekipleri de alanda bekletiliyor.

Ölen ya da yaralanın olmadığı korkunç olayın ardından tahliye edilen vatandaşların bir kısmı otellere bir kısmı ise kendi istekleriyle akrabalarının yanına yerleşmişti.

İstanbul Valisi Davut Gül, yaşanan olayın ardından sabah saatlerinde olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olay yerinde kameralar karşına geçen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davut Gül, toprak kaymasının yaşandığı yerin riskli alan olarak ilan edildiğini ve kentsel dönüşümün devam ettiğini belirtti.

İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27 saatlik arıza! İstanbul'da ulaşım çilesi! İBB'nin ''metro'' işbilmezliği vatandaşları mağdur etti: 27... Haberi Görüntüle

''SONUÇ OLARAK 30 EV BOŞALTILDI''

Burada tek katlı evler bulunduğunu kaydeden Gül, şu ifadeleri kullandı;

"Bu tek katlı evlerden 3 tanesi dün toprak kayması sonucu zarar gördü. Diğer evler de gerek yağmurdan gerekse olası toprak kaymalarından etkilenmemesi için tedbir amacıyla boşaltıldı. Önce 14 ev boşaltıldı, sonuç olarak 30 ev boşaltıldı. Bu bölgedeki evlerin normalde de boşaltılması gerekiyor. Bunlar toplamda 114 kişiye denk geliyor." 

Hangi illere çöl tozu gelecek? Çöl tozu zararlı mı, ne zaman gidecek 2024? Hangi illere çöl tozu gelecek? Çöl tozu zararlı mı, ne... Haberi Görüntüle

''KALICI OLARAK EVLERİNE ÇIKARTACAĞIZ''

Boşaltılan evlerde yaşayanların otellere ve akrabalarının evlerine yerleştirildiğini belirten Vali Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an yaptığımız şey, evlerde yaşayanların kiracı mı ev sahibi mi ayrıntılarını çıkarmaya çalışıyoruz. Bugün ve yarın içerisinde kiracıları kiracı olarak, ev sahiplerini ev sahibi olarak, kalıcı olarak evlerine çıkartacağız. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok. Buradaki operasyon tamamen tedbir amaçlı. Vatandaşlarımızın olası bir can ve mal kaybı ile karşılaşmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinesinde, bizimde yerelde valilik, kaymakamlık, belediye, Kızılay, AFAD bütün kurumlarla birlikte yaptığımız bir organizasyon."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapımız açık' mesajı sonrası Özgür Özel'den yeni açıklama Haberi Görüntüle

AFAD İNCELEME YAPIYOR MU?

İstanbul Valisi Davut Gül, bir gazetecinin "Toprak kaymasının özellikle bu çevredeki evler için bir risk yarattığına ilişkin AFAD'ın yapmış olduğu bir inceleme var mı?" sorusuna "Bakılıyor zaten. Toprak kayması dikkat ederseniz inşaat çalışması yapılan yerdeki meyilli arazilerde. Dolayısıyla bu bölgenin genelinde toprak kayması şu ana kadar tespit etmedik. Buradakiler daha önce bilinen, tespit edilen, riskli yapı olarak da kayıtlarda olan ve normalde taşınması gereken, yıkılması gereken, şimdiye kadar da bir şekilde hak sahipleriyle belediye arasında anlaşma olmadığı için taşınması geciken yapılar. Normalde hiç toprak kayması olmasa bile buradaki yapıların riskli alan itibarıyla taşınması lazım, yıkılması lazım." şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading