Yandex Metrica

Sitede Ara

Filistin'de 200 bin Müslüman saf tuttu! Kadir Gecesi Mescid-i Aksa’da ihya edildi

Filistin'de 200 bin Müslüman saf tuttu! Kadir Gecesi Mescid-i Aksa’da ihya edildi

Ramazan ayında bile kan dökmeye devam eden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Filistin’de, 200 bin Müslüman işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi'ni idrak etti.

Dünya

13.04.2024, 13:12

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 6 ay geride kaldı.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, şu ana kadar 33 binden fazla masum Filistinliyi katletti.

Ramazan ayında bile kan dökmeye devam eden İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken Filistin’de, 200 bin Müslüman işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi'ni idrak etti.

Bir kıtayı yerle bir edecek bombanın fitilini ateşleyecekler: Türkiye bu durumdan etkilenebilir Bir kıtayı yerle bir edecek bombanın fitilini ateşleyecekler: Türkiye bu... Haberi Görüntüle

200 MÜSLÜMAN SAF TUTTU

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, ramazanın 27'nci gecesi idrak edilen Kadir Gecesi için Mescid-i Aksa'da 200 bin Müslümanın toplandığını duyurdu. Bu kutsal geceyi Mescid-i Aksa'da geçirmek isteyen aileler de, burada yer sofraları kurarak oruçlarını açtı. Ramazanın son günlerini Aksa'da itikafta geçirmek isteyen çok sayıda kişi de kutsal mabedin avlu ve bahçelerinde çadır kurdu.

Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı yuhaladı Son dakika... Eurovision'da İsrail'e büyük öfke: Binlerce seyirci İsrailli şarkıcıyı... Haberi Görüntüle

YÜZLERCE OTOBÜS DOĞU KUDÜS'E GELDİ

İsrail vatandaşı binlerce Filistinli de Kadir Gecesi’ni idrak etmek için ülkenin dört bir yanından yüzlerce otobüsle Doğu Kudüs’e geldi. İsrail askerlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutsal kentte, şimdiye kadar bir olay çıkmadığı ifade edildi.

Türk SİHA'ları Miçotakis'in ziyareti öncesi füze ateşledi, Yunan basını küplere bindi Türk SİHA'ları Miçotakis'in ziyareti öncesi füze ateşledi, Yunan basını küplere... Haberi Görüntüle

SINIRLI SAYIDA FİLİSTİNLİYE İZİN VERİLDİ

Öte yandan Kadir Gecesi için işgal altındaki Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e gelmek isteyen binlerce Filistinli, İsrail’in engeline takıldı.İsrail makamları bu yıl Batı Şeria’dan sınırlı sayıda Filistinlinin Harem-i Şerif’e girişine izin verdi.

İsrail makamları Batı Şeria'daki Filistinlilerin araçlarıyla kontrol noktalarından geçmelerine izin vermediği için Filistinliler buradan yürüyerek Kudüs'e girmek zorunda kalıyor.

Ayrıca İsrail, Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistinlilerin de ibadet etmek için Mescid-i Aksa'ya gelmelerine izin vermiyor.

İngiltere Başbakanı Sunak Gazze'ye destek gösterini hazmedemedi: 'Bir grup azınlık eğitimi etkiliyor' İngiltere Başbakanı Sunak Gazze'ye destek gösterini hazmedemedi: 'Bir grup azınlık... Haberi Görüntüle

55 YAŞ ÜSTÜ ERKEK VE 50 YAŞ ÜSTÜNE KADINA İZİN VAR

İsrail, Batı Şeria'da yaşayan 55 yaş üstü Filistinli erkek ve 50 yaş üstü kadınların izin almaları durumunda cuma günleri Kudüs'e girebilmelerine izin veriyor.

Akşam namazından önce Kudüs'ten ayrılmaya zorlanan Batı Şeria'da yaşayan Filistinli Müslümanlar, Kadir Gecesi'ni Mescid-i Aksa'da ihya etme fırsatı bulamıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading