Yandex Metrica

Sitede Ara

Bir kıtayı yerle bir edecek bombanın fitilini ateşleyecekler: Türkiye bu durumdan etkilenebilir

Bir kıtayı yerle bir edecek bombanın fitilini ateşleyecekler: Türkiye bu durumdan etkilenebilir

Daha önce eşi benzeri görülmemiş gerilim sarmalı şiddetlenerek devam ediyor.  Rusya'dan bir kıtayı yerle bir edebilecek güçte taktik nükleer silah tatbikat için talimat geldi. Uzmanlar olası bir nükleer saldırı durumunda Türkiye'nin de etkilenebileceğini belirtiyor.

Dünya

19.05.2024, 10:08

Ukrayna'nın Rusya ile girdiği savaşta cepheye gönderecek genç yaşta asker bulmakta zorlandığı, cephede savaşan askerlerin yaş ortalamasının 46'lara çıktığı bilinmekte. Askeri analistler, Kiev ordusunun bir sabah ansızın bütün cephelerde kitlesel olarak geri çekilmeye başlama ihtimalinin hiçte zayıf olmadığını söylüyor.

Analistler, Rusya'nın yeni bir saldırısı olacağını, o saldırıdan sonra Rus ordusunun kritik bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin söz konusu olduğunu belirtti. Bunlara rağmen batı dünyası Rusya'nın bu savaştan galip gelebilme ihtimalini kabul etmek istemiyor.

Batılı ülkelere 'Bizi nükleer silah kullanmaya mecbur etmeyin.' ifadelerini kullanarak nükleer üstünlüğe sahip olduklarını belirtip Ukrayna üzerinden batılı ülkelere gözdağı veren Moskova, 'Sabrımız taşmak üzere' mesajını verdi.

41 yaşındaki petrol devi 49 dakikada devrildi: Kudretli imparatorluğunun çöküşü 41 yaşındaki petrol devi 49 dakikada devrildi: Kudretli imparatorluğunun çöküşü Haberi Görüntüle

300 KİLOMETRE MENZİLLİ NÜKLEER SİLAH DEVREDE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna sınırında bulunan birliklerine taktiksel nükleer silah tatbikatı emri verdi. Ukrayna üzerinden batıya gözdağı veren Moskova yönetimi, tatbikatın İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un tehditlerine karşılık olarak gerçekleştireceklerini duyurdular.

Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu'nun raporuna göre Rusya'da 5 bin 997 nükleer savaş başlığı, patlamayı tetikleyecek mekanizması mevcut. Fakat iş taktiksel nükleer silah olduğunda durumlar biraz daha tehlikeli hale geliyor. 300 kilometre menzile sahip olan bu nükleer silahlar, doğrudan Ukrayna topraklarında kullanılabilir.

Moskova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İkbal Dürre, 6 Ağustos 1945 yılında Hiroşima'ya atılan atom bombasına dikkat çekerek Rusya'nın olası bir zorlukta nükleer silahlarını kullanacağına dair ciddi sinyallerin bulunduğunu  belirtti. Tatbikata dikkat çekerek Ukrayna topraklarına taktiksel nükleer silah kullanılabileceğini açıkca ifade etti.

Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu'nun verilerine göre Rusya'da bulunan nükleer silah sayısı.

Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç imha edildi Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN KAÇ NÜKLEER SİLAHI VAR?

Ülkelerin nükleer silahlarıyla ilgili rakamlar tahminlere dayanıyor. Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu'nun verilerine göre Rusya'da 5 bin 997 savaş başlığı, nükleer patlamayı tetikleyecek mekanizma bulunuyor. Fakat bu sayıya ıskartaya ayrılmış 1500 adet başlığın dahil olduğu belirtiliyor.

Aktif olarak 4 bin 500 civarında savaş başlığı bulunan Rusya'nın balistik füze ve uzun mesafeleri vurabilen stratejik nükleer silahlara sahip olduğu düşünülüyor. Geriye kalan füzelerin ise tahrip gücü daha düşük, kısa menzilli kara ve deniz saldırılarında kullanılacak nükleer silahlardan oluştuğu tahmin ediliyor.

Olası bir nükleer saldırıda Türkiye risk altında.

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan yetkilileri bir araya geldi: Gümrük kapılarında geçişler kolaylaştırılacak Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan yetkilileri bir araya geldi: Gümrük kapılarında... Haberi Görüntüle

ATOM BOMBASI TÜRKİYE'Yİ ETKİLER Mİ?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer silah kullanılabileceğinin sinyallerini verirken uzmanlar, olası bir durumda Türkiye'nin de bu durumdan etkilenebileceğini belirtti. Karadeniz'de denenecek atom bombasının zehirli gaz tabakası yaratabileceği ve tsunami oluşturabileceği iddia ediliyor.

Uzmanlar 2006 yılında yazılan bir makaleyi örnek göstererek iki ihtimal üzerinde durdu. Karadeniz'de kıyı bölgelerini tamamen etkisi altına alabilecek bir tsunami dalgası ve gökyüzünde oluşacak gaz tabakası. İki senaryonun da çok ciddi sonuçları bulunuyor.

Yüksek oranda zehirli gaz yayılımından kaynaklı olarak bölge halkının ve hayvanların zehirli gaz solumasından hayatını kaybedebileceği belirtildi. Uzun süre gökyüzünde kalacak olan bu gaz, insanların beyninde kalıcı hasara yol açabilir. Uzmanlar Türkiye'ye ek olarak Gürcistan, Bulgaristan ve Romanya'nın da etkilenebileceğini yazdı.

Habere Tepki Ver

7

0

1

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading