Yandex Metrica

Elektronik sigara kullananlar dikkat! 90 gün içinde bunu yaptıysanız hemen doktora gidin: Bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

Elektronik sigara kullananlar dikkat! 90 gün içinde bunu yaptıysanız hemen doktora gidin: Bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

Sigara tiryakilerinin genellikle sigara bırakmak için çıkış yolu olarak gördüğü elektronik sigaradan da kötü haber geldi. Günümüzde her geçen gün elektronik sigaraya talep artarken yapılan araştırmalar elektronik sigaranın masum olmadığını gözler önüne serdi.

Sağlık

25.04.2024, 09:53

Son dönemlerde sigara tiryakilerinin sigaradan kaçış yolu olarak gördüğü elektronik sigaranın zararları olduğu ve masum olmadığı ortaya çıkarken yeni bir hastalığa neden olduğu açıklandı. Peki elektronik sigara hangi hastalığa neden oluyor?

Sarı Nokta Hastalığı (Makula Dejenerasyonu) nedir? Sarı Nokta Hastalığı belirtileri nelerdir? Sarı Nokta Hastalığı tedavisi var mı? Sarı Nokta Hastalığı (Makula Dejenerasyonu) nedir? Sarı Nokta Hastalığı belirtileri... Haberi Görüntüle

HER 100 KANSER VAKASINDAN 30'U SİGARA KAYNAKLI

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Genel Başkanı ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay, dünyada görülen her 100 kanser vakasının 30'unun sigara kaynaklı olduğu ifade edilirken Türkiye'de ise tütün kullanımı nedeniyle her gün 250 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Koca duyurdu: MHRS'de yeni düzenleme için tarih belli oldu! Bakan Koca duyurdu: MHRS'de yeni düzenleme için tarih belli oldu! Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK SİGARADAKİ GİZEMLİ HASTALIK!

Elektronik sigaraya ilişkin de açıklama yapan Akçay, "17 yaşında bir Amerikalı öğrenci, akut solunum yetmezliğiyle hastaneye başvuruyor ve her iki akciğerinde yaygın zatürre saptanıyor. Öykü derinleştirildiğinde yakın zamanda elektronik sigara tükettiği öğreniliyor. Birçok hastalık elendiğinde elektronik sigarayla gelişen bir hastalık olduğu anlaşılıyor ve EVALI ismiyle bir hastalık olarak tanımlanıyor." ifadelerini kullandı.

İster istemez tok tutuyor, aynı zamanda yağ yakıyor! Haberi okuyunca her gün yiyeceksiniz İster istemez tok tutuyor, aynı zamanda yağ yakıyor! Haberi okuyunca... Haberi Görüntüle

SON 90 GÜN İÇİNDE TÜKETENLER DİKKAT

"Son 90 gün içinde elektronik sigara ve türevlerinin kullanılması halinde, kişide balgam, öksürük, nefes darlığı, ateş, bulantı, kusma, ishal, kilo kaybı, iştahsızlık semptomlarının varlığında ve akciğer grafisinde her iki tarafta zatürre görünümü olduğunda artık bu kişiye EVALI tanısı konuluyor." diyen Akçay, "EVALI artık hastalık kod sınıflandırmasında yer almaya başladı" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Sağlık


Loading