Yandex Metrica

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenleme resmen duyuruldu: Limit değişti

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenleme resmen duyuruldu: Limit değişti

Kredi kartı kullanıcıları temassız ödeme limitinin değişikliği bir süredir bekleniyordu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) beklenen düzenlemeyi resmen duyurdu. 

Ekonomi

01.05.2024, 13:34

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren bir düzenleme yapıldı. Düzenleme ile temassız ödeme limitlerinde değişikliğe gidildi. 

Alışverişi kolaylaştıran ve kullanımı giderek artan kredi kartlarında en çok kullanılan özelliklerden biri olan temassız ödeme için BDDK tarafından alınan yeni karar resmen duyuruldu. Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti artırıldığı ifade edilerek bu düzenlemenin 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacağı ifade edildi. Yapılan bu düzenleme ile temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limiti 750 TL’den 1500 TL’ye yükseltildiği resmen duyuruldu.

Yeni hedef fiyatlar belli oldu! Al tavsiyesi geldi Yeni hedef fiyatlar belli oldu! Al tavsiyesi geldi Haberi Görüntüle

DÜZENLEME 1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Şifre kullanımı gerektirmeden temassız ödeme özelliğini kullanan vatandaşlar şifresiz ödeme limitinin yükseltilmesini bekliyordu. Söz konusu düzenleme ile artık, temassız kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılan ödemelerde 1500 TL’ye kadar olan işlemlerde şifre girmenize gerek kalmayacağı ifade edilerek bu kararla birlikte günlük alışverişlerinizde ve diğer ödemelerinizde daha hızlı ve pratik bir şekilde işlem yapılabileceği vurgulandı ve bunun 1 Temmuz’da uygulanmaya başlanacağı aktarıldı.

Temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limitinin artması, günlük hayatınızı kolaylaştıracağı ifade edilerek artık market alışverişi, kahvaltı, ulaşım gibi işlemlerde daha az zaman harcayacak ve daha hızlı bir şekilde ödeme yapılabileceği bildirildi.

Konut fiyatları düşecek mi? Merkez Bankası'ndan kira fiyatlarına yakın takip! Konut fiyatları düşecek mi? Merkez Bankası'ndan kira fiyatlarına yakın takip! Haberi Görüntüle

BEKLEME YAPMANIZA GEREK KALMAYACAK

Market alışverişi sırasında büyük kolaylık sağlayan temassız ödemede şifresiz kullanım limitinin yükseltilmesi vatandaşlara zaman tasarrufu da sağlamış olacak. Öte yandan market kasalarında da yoğunluk oluşmaması açısından da önemli bir düzenleme oldu. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Ekonomi


Loading