Yandex Metrica

Yapı Kredi Bankası BAE'ye mi satılıyor?

Yapı Kredi Bankası BAE'ye mi satılıyor?

İngiliz Reuters haber ajansı, Türkiye'nin en büyük bankalarından Yapı Kredi'nin 8 milyar dolara satılabileceğini bildirdi. Reuters, görüşmelerin ileri aşamada olduğunu duyurdu. Bankanın satışıyla ilgili haberler geçen ay da gündeme gelmişti, ancak Koç Holding, açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir gelişme olmadığını belirtmişti. Koç Grubu ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ekonomi

22.05.2024, 00:11

Reuters, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank'in, Koç Holding'in Yapı Kredi'deki %61'lik hissesini satın almak üzere olduğunu bildirdi.

Yapı Kredi bankası

Yapı Kredi bankası

O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira birden... İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları O yakıt grubuna indirim geldi! Gece yarısı tam 2 lira... Haberi Görüntüle

8 MİLYAR DOLAR

Görüşmelerin ileri aşamaya ulaştığı belirtilirken, işlemin 8 milyar dolar seviyelerinde olabileceği ifade edildi. Haberin ardından borsada bankacılık endeksinde yükseliş yaşandı.

O bölgeden uranyum fışkırıyor: Milyarlarca euro değerinde! Ekonomi şahlanacak fakat... O bölgeden uranyum fışkırıyor: Milyarlarca euro değerinde! Ekonomi şahlanacak fakat... Haberi Görüntüle

REUTERS'İN SORULARINI YANITLAMADILAR

Reuters'a bilgi veren üç kaynağa yakın bir kişi, görüşmelerin ileri aşamada olduğunu belirtirken, Koç Grubu'nun elindeki Yapı Kredi hisselerinin %61,2'si için yaklaşık 8,5 milyar dolar talep ettiğini, karşı tarafın ise bunun 1 milyar dolar altında bir teklif sunduğunu ve pazarlıkların bu noktada odaklandığını ifade etti.

Bir diğer kaynağa göre, şu anda hissedarlık anlaşması ayrıntılarının ele alındığı belirtildi.

Yapı Kredi hisselerinin yaklaşık 8 milyar dolara satılması durumunda, bankanın tamamının değerlemesi 13-14 milyar dolar civarında olacak.

Koç Holding ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli First Abu Dhabi Bank, Reuters'ın konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi.

Bakan Şimşek: Merkez Bankası'nın swap stoku 144 milyon dolara geriledi Bakan Şimşek: Merkez Bankası'nın swap stoku 144 milyon dolara geriledi Haberi Görüntüle

BORSA İSTANBUL'DA BANKACILIK ENDEKSİ ARTTI

Görüşmelerin nihai bir anlaşma ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağı henüz netlik kazanmamış durumda. Ancak, haberin duyulmasının ardından Borsa İstanbul'da bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 6'nın üzerine çıktı. Saat 11.05 itibarıyla bankacılık endeksi yüzde 6,76 oranında prim yaparak 15.691,94 puandan işlem görüyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading