Yandex Metrica

Ali Koç bankasını Araplara satıyor: Milyar dolar gelince Atatürk şartı aramadı

Ali Koç bankasını Araplara satıyor: Milyar dolar gelince Atatürk şartı aramadı

Galatasaray-Fenebahçe Süper Kupa finali öncesi Riyad'da Atatürk propagandası yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hissedarı olduğu Yapı Kredi Bankası'nı Arap şirketine pazarladığı iddia edildi. 

Ekonomi

22.05.2024, 01:23

Londra merkezi Reuters'de yer alan habere göre, Koç Holding'in önde gelen şirketlerinden olan Yapı Kredi Bankası'nda hisse satışı için First Abu Dhabi Bank (FAB) ile görüşmelerde ileri aşamaya geçildiği iddia edildi. Gazete ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bankası First Abu Dhabi Bank ve Koç Holdin arasında pazarlıkların çetin geçtiğini belirtti.

First Abu Dhabi Bank (FAB) Türkiye'nin en büyük holdinglerinde Koç Grubu'nun sahibi olduğu Yapı Kredi Bankası'ndaki yüzde 61,2 hissesi için yaklaşık 8 milyar dolarlık satışı için görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Reuters isimlerini gizli tuttuğu kaynaklara dayandırdığı haberinde Türkiye'nin dördüncü büyük özel bankası için olası anlaşmanın nihai detaylarının birkaç ay süren müzakerelerin ardından belirlendiğini söyledi.

Ne altın ne petrol yeni kral lityum! Bilim adamları yüzyılın keşfi olarak yorumladı: Türkiye'de de var Ne altın ne petrol yeni kral lityum! Bilim adamları yüzyılın... Haberi Görüntüle

KOÇ YAPI KREDİ'Yİ ARAPLARA SATIYOR

Öte yandan Reuters'e konuşan kaynaklardan biri, Koç'un Yapı Kredi'deki hisseleri için yaklaşık 8,5 milyar dolar istediğini ve FAB'ın yaklaşık 7,5 milyar dolar teklif ettiğini söyledi.

Hisselerin satışı için ileri aşama görüşmelere geçildi ve fiyat konusunda sıkı pazarlıkların sürdüğü belirtiken haberde, Anlaşma sağlanması halinde satın alma işleminin büyüklüğü 8 milyar dolar seviyelerinde olacak denildi. Kaynaklardan biri görüşmelerin ileri aşamada olduğunu ifade ederken, şu aşamada hissedarlık anlaşmasının ayrıntıları ele alınıyor dedi.

Öte yandan söz konusu anlaşmaya ilişkin nisan ayında açıklama yapan Koç Holding, "Holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

Araç sahipleri müjde! O yakıt grubuna indirim kapıda: Gece yarısı 2 lira birden... Araç sahipleri müjde! O yakıt grubuna indirim kapıda: Gece yarısı... Haberi Görüntüle

ATATÜRK AŞKI 8.5 MİLYAR DOLARA KADARMIŞ

Yapı Kredi'deki hisseleri için Arap bankasına 8,5 milyar dolar fiyat çeken Koç Holding'in hissedarları arasında olan Ali Koç Riyad'da düzenlenen Süper Kupa finali öncesi Atatürk propagandası ve Arap ırkçılığı yaparak Türkiye'deki trollerini devreye sokmuştu. Riyad'da takımını maça çıkarmayan Ali Koç aynı zamanda olayı Atatürk milliyetçiliğine bağlayarak TFF'yi ateşe atmak istemişti. Yapı Kredi hisseleri için Arap Bankası ile kıyasıya bir pazarlık masasına oturan Koç ailesinin Atatürk sevgisi 8,5 milyar doları görene kadarmış.

Habere Tepki Ver

1

1

3

0

0

0

2

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading