Yandex Metrica

Ortadoğu'da yeni cephe! Yemen hükümeti resmen İsrail'e savaş ilan etti

Ortadoğu'da yeni cephe! Yemen hükümeti resmen İsrail'e savaş ilan etti

Yemen ( Sana hükümeti). Resmi bir nota ile İsrail'e savaş ilan etti. Uçaklar ile Suriye'ye ve Lübnan 'a asker gönderme kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 21:39

7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırım yapan İsrail'e yeni cephe şoku. 4 ülkenin kesiştiği noktada bulunan İsrail'in en güneyindeki Eliat şehrinde bu sabah hava saldırı sirenleri çaldı. Dakikalar sonra İsrail ordusu yaptığı açıklamada bir silahlı insansız hava aracının tespit edildiğini ve düşürüldüğünü duyurdu. 

Yerel medya, silahlı insansız hava aracının Yemen'den kalkış yapıp Kızıldeniz boyunca uçarak Eliat'a ulaştığını bildiriyor. İsrail ordusu, henüz İran destekli Husilerin Eliat'a kadar drone uçurduğunu doğrulamadı. Ancak Haaretz gazetesine konuşan güvenlik kaynakları, bomba yüklü insansız hava aracının Yemen'den gelmiş gibi göründüğünü söyledi.

İsrail medyası tarih verdi: Başka bir ülkeye daha saldıracaklar İsrail medyası tarih verdi: Başka bir ülkeye daha saldıracaklar Haberi Görüntüle

ORTADOĞU'DA YENİ CEPHE

Eliat, aynı zamanda halihazırda Gazze çevresindeki yerleşimlerden tahliye edilen binlerce İsraillinin otellerde barındığı tatil kasabası. Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah'la günlerdir kuzeyde çatışan İsrail, İsrail, şimdi de Arap Yarımadası'nın ucundaki Yemen'in batısını kontrol eden İran yanlısı Husiler'in güneyden yeni bir cephe açma ihtimaliyle karşı karşıya.

Genel Kurul'da kabul edildi! BM'den Filistin kararı Genel Kurul'da kabul edildi! BM'den Filistin kararı Haberi Görüntüle

İSRAİL: DRONE DEĞİL FÜZE

Yemen'den kuş uçuşu yaklaşık 1660 kilometre uzaklıktaki Eliat'ta hava sirenlerinin çalmasıyla yalnızca tatil kasabasına yerleştirilen İsrailliler değil, askerlerin de sığınağa koştuğu bildiriliyor.Uluslararası haber ajansı AFP, öğle saatlerinde Husilerin drone saldırısını üstlendiğini duyurdu.İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ise Yemen'den fırlatılan 'Hava tehdidinin' drone değil füze olduğu belirtildi. Yetkililer füzenin İsrail’e ait hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini kaydetti.

Bibi'nin sonu geliyor: Binlerce İsrailli ateşkes için sokaklarda! Bibi'nin sonu geliyor: Binlerce İsrailli ateşkes için sokaklarda! Haberi Görüntüle

YEMEN, İSRAİL'E SAVAŞ İLAN ETTİ

Yemen ordusu, İsrail'e savaş açtığını tüm Dünya'ya duyurdu. Yemen Silahlı Kuvvetler Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak ahlaki, insani ve dini sorumluluğumuz gereği ve Yemen halkının talebi ile; Gazzeli mazlumlara yardım elini uzatıyoruz. İsrail'in azgınlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direnişini desteklemeye devam edeceğiz. Filistin'i savunmak kutsal görevimiz ve her şeyi yapmaya hazırız. Bu kapsamda Allah'ın yardımıyla işgalci İsrail'in hedeflerine çok sayıda balistik füze fırlattık. Filistin'in yanında olsaydık yüz binlerce Yemenliyle birlikte Filistin halkının yanında savaşmaya giderdik ancak oraya ulaşmanın bir yoluna ihtiyacımız var. İsrail'in saldırganlığı durana kadar füze atışlarıyla Filistin direniş güçlerini desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading