Yandex Metrica

Bibi'nin sonu geliyor: Binlerce İsrailli ateşkes için sokaklarda!

Bibi'nin sonu geliyor: Binlerce İsrailli ateşkes için sokaklarda!

Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması talep eden binlerce İsrailli, Başbakan Netanyahu'yu protesto etmek için sokaklara döküldü. Ülke genelinde 'Bibi istifa' sloganları atıldı.  

Dünya

17.05.2024, 00:30

7 Ekim tarihinden itibaren havadan, karadan ve denizden aralıksız düzenlediği saldırılar ile birlikte 35 bine yakın masum Filistinliyi katleden İsrail Başbakanu Binyamin Netanyahu'ya kendi topraklarında tepki çığ gibi büyüyor.

Hamas'tan Biden'a kınama: 'ABD soykırıma askeri destek vermeye devam ediyor' Hamas'tan Biden'a kınama: 'ABD soykırıma askeri destek vermeye devam ediyor' Haberi Görüntüle

BİNLERCE İSRAİLLİ SOKAKLARI REHİN ALDI

Başbakan Netanyahu'nun hükümetine karşı her hafta düzenlenen gösteriler, bu hafta da geniş katılımla devam etti.

On binlerce kişi, Gazze'ye saldırıların acilen sonlandırılması ve esirlerin geri getirilmesi konusunda siyasi iradenin kayıtsız kalması eleştirilerek, hükümetin istifası ve erken seçim protestoları tekrardan gerçekleşti.

Tel Aviv, Hayfa, Birüssebi ve Batı Kudüs'e ek olarak Netanyahu'nun konutunun bulunduğu noktalarda, hükümete istifa çağrıları ve esirlerin geri getirilmesi için protestolar düzenlendi.

Protestoların merkezi haline gelen Tel Aviv'in merkezinde bulunan Kaplan Caddesi, polislerin demir bariyerler ile meydanı kapatmasına sahne oldu. On binlerce İsrailli, hükümetin yargı düzenlemelerini, Gazze'ye yönelik saldırılarını bu cadde üzerinde protesto ediyor.

ABD işgal bayrağını İsrail'den devraldı! Soykırım ortağı ABD'den 'insani yardım' kılıfı ABD işgal bayrağını İsrail'den devraldı! Soykırım ortağı ABD'den 'insani yardım'... Haberi Görüntüle

NETANYAHU İSTİFA SESLERİ YÜKSELİYOR!

İsrailli protestocular, Netanyahu ve hükümetinin aleyhine pankartlar, afişler ve dövizler taşıdı. Kaplan Caddesi'nde kurulan platformda hükümeti eleştirilen açıklamalar yapıldı.

Göstericiler, esirlerin bir an önce evlerine dönmesi çağrısı yaparak, 'Bibi esirleri serbest bırak!', 'Hepsi hemen eve!' sloganları attı.

Habere Tepki Ver

1

2

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading