Yandex Metrica

Balkanları kim karıştırıyor? Bosna'dan sonra o ülkeden savaş çıkartacak mesaj!

Balkanları kim karıştırıyor? Bosna'dan sonra o ülkeden savaş çıkartacak mesaj!

Balkanlar'da tansiyon yüksek. Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik’in ülkeyi parçalamaya yönelik mesajlarını Arnavutluk'tan gelen sıcak mesajlar takip etti. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama bir kez daha "Büyük Arnavutluk" mesajı verdi; Kosova ile Arnavutluk’un birleşme olasılığının mümkün olduğunu iddia etti.

Dünya

23.01.2024, 18:13

Balkanlar'da tansiyon yükseliyor. Bosnalı Sırp lider Milorad Dodik’in Bosna Hersek’in dağıtılması yönünde yaptığı açıklamalar ve 'Sırp Cumhuriyet Ordusu' kurma sözü Bosna-Hersek'te parçalanma sinyali olarak yorumlanıyor. Ancak Balkanlar'dan gelen mesajlara bir yenisi daa eklendi. Bu kez Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın 'Büyük Arnavutluk' mesajı tansiyonu yükseltti. 

3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam çok yakında 3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam... Haberi Görüntüle

ARNAVUTLUK TANSİYONU YÜKSELTTİ

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama Alman medyasına verdiği mülakatta Avrupa Birliği’nin Batı Balkanlar politikasına değindi. AB üyeliğinin Arnavutluk ile Kosova'nın birleşmesiyle sonuçlanabileceğini söyledi; 'Büyük Arnavutluk'un' mümkün olduğunu savundu. 

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin'... Haberi Görüntüle

edi rama

Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine düştü Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine... Haberi Görüntüle

BALKANLAR'DA BÖLÜNME TASARISI SIZMIŞTI

Uzun yıllar savaş ve etnik çatışmalarla sıkıntılı dönemler yaşayan ve istikrarın zor kurulduğu Balkanlar'da, aslında son haftalarda gerilimi yükselten açıklamalar peş peşe geliyor. Endişeye neden olan açıklamalar, Slovenya Başbakanı Janez Jansa'nın hazırlandığı iddia edilen gizli bir taslağın sızmasıyla gündeme gelmişti.  Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'e gönderildiği öne sürülen taslak Balkanlar'da 5 ülkede sınır değişkliği konusunu yeniden gündeme getirmişti. 

Belgede, Bosna Hersek'in parçalanması, Bosna Hersek'in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti'nin  Sırbistan'a bağlanması, Hırvatların yoğunlukta olduğu kantonların Hırvatistan'a bağlanması ve Kosova'nın Arnavutluk ile birleşmesi maddeleri olduğu ifade edilmişti. 

Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş devrine dönecek! Bu füzeleri dünyada kimse kullanmadı! İsrail'den açık tehdit: İran taş... Haberi Görüntüle

ab balkan plani

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

''BÜYÜK BALKAN SAVAŞI'' TEHDİDİ

Kosova Balkanlar'daki gerilimin kritik noktalarından biri. Kosova 2008’de Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etti. ABD ve diğer Batılı ülkeler tarafından tanınsa da Sırbistan ve müttefikleri Rusya ve Çin tarafından tanınmadı. Etnik kökeni Arnavutlardan oluşan Kosova, Sırbistan'ın  yakın takibinde. 

'Büyük Arnavutluk' hayali de aslında oldukça eskiye dayanıyor. Bölünme tasarısının basına sızması sonrası daha yoğun tartışılan konuya Sırbistan büyülk tepki göstermiş, böyle bir adımın ‘Büyük Balkan Savaşı’na neden olabileceğini söylemişti. 

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GERİLİME NASIL BAKIYOR?

Balkanlar'da yaşanan gerilim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da soruldu. Roma dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, barışın korunması çağrısında bulundu. 

"Balkanlarda, Bosna-Hersek’te zorluklarla tesis edilen barış ve huzur ortamını muhafaza etmek çok önemli. Türk halkının gönlünde de ikili ilişkilerimizde de burasının ayrı bir yeri vardır. Biz her zaman buradaki kardeş ülkelerin yanındayız. Temenni ederiz ki bundan sonra da barış, huzur ve güven ortamının devamı istikametinde hareket edilir. Biz bundan sonra da bu sürece destek olmayı sürdüreceğiz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading