Yandex Metrica

Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine düştü

Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine düştü

Bu yaz kuraklığının geçen yıla göre daha şiddetli olacağı korkusu, İspanya'yı su odaklı çok cepheli gayrı resmi bir savaşa sürükledi. Su krizi nedeniyle yerli halk ve turistler arasında su savaşları başladı. 

Dünya

27.04.2024, 21:30

İspanya iklim kriziyle başa çıkmanın gerçekçi yollarını bulmakta zorlanırken , otel yüzme havuzları en son tartışma konusu oldu. Geçen yıl su rezervlerinin kuruduğunu gören yerel yönetimler, olası bir su kıtlığını önlemek içinsıkı önemlemler almaya başladı.

Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar sürecek? Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar... Haberi Görüntüle

İSPANYA İKİYE BÖLÜNDÜ

Ülkedeki bazı siyasetçiler turistleri hedef alırken, bazı siyasetçiler ise dev yüzme havuzu bulunan lüks otelleri suçluyor. 

Ünlü tatil beldesi Malaga'yı da içeren Endülüs eyaletinin hükümeti, yakın zamanda otellerin havuzlarını doldurmasına izin verdi, ancak evlerin ve küçük kiralık işletmelerin kendi havuzlarını doldurmasını yasakladı.

Bunun yerine, yarı özerk Katalonya eyaletinin sol hükümeti, bölge son yüzyıldaki en kötü kuraklıkla karşı karşıya kalırken ilk kez otellerin kullanabileceği sulara kısıtlamalar getirdi.

ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters kelepçeyle yerlerde sürüklendi ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters... Haberi Görüntüle

HAVUZLAR TAMAMEN BOŞALABİLİR

Financial Times'a açıklamalarda bulunan Yerel hükümet yetkilisi Patrithia Playa, "Turizm sektörünün şu anda tamamen doğal olmayan yeni iklim koşullarına uyum sağlaması gerekiyor. Bu kesinlikle kritik bir sektör ama herkesle aynı haklara ve aynı yükümlülüklere sahip." dedi.

Sözlerine devam eden Playa, "Merkezi hükümetin acil kuraklık riski olduğunu düşündüğü bölgelerde (Barselona dahil) otellerin günlük su kullanımını kişi başına yüz litreyle sınırlaması gerekecek. Aynı kısıtlama bireyler için de geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Haberi Görüntüle

YEREL HALK VE TURİSTLER KARŞI KARŞIYA

Katalan otellerinin, kiracıların banyo yapmak için kullandıkları suya ilişkin kısıtlamaları dikkate alması gerekse de, boş kalmak zorunda kalacak havuzların sayısı muhtemelen az olacaktır diyen Playa, "Anahtar kelime 'denge'dir şeklinde konuştu.

Su kıtlığı İspanya'da nispeten yeni bir sorun ve çoğu zaman yerel halkın, aynı zamanda ülke ekonomisinin temel dayanağı olan turistlerle karşı karşıya gelmesine neden oluyor. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading