Yandex Metrica

Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar sürecek?

Gazze'de yeni ateşkes ihtimali: Detaylar basına sızdı anlaşma ne kadar sürecek?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken dün, Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkes görüşmelerinin sonuncusu yapıldı. Mısır basını Kahire'den ayrılan Hamas heyetinin, ateşkes teklifine yazılı yanıt vereceğini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim ile Gazze'de ateşkesi görüştü. Biden, Mısır ve Katar'dan Gazze'de bir ateşkese ulaşılması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda Hamas üzerindeki etkilerini kullanmalarını istedi. Öte yandan ateşkes sağlanırsa anlaşma 1 yıl sürecek.

Dünya

12.05.2024, 16:02

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de soykırım yapan İsrail'in saldırılarında 8 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, şu ana kadar 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağına tıkarken Gazze'de ateşkes umudu doğdu.

Mısır ve Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni bir ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması teklifi 26 Nisan günü Hamas'a sunuldu. Hamas, teklif üzerinde çalışıyor ve yakında yanıtını verecek.

Mısır'dan yayın yapan Al Qahera News televizyon kanalının haberine göre, Hamas heyeti Kahire'den ayrıldı. Hamas, Mısır'ın ateşkes anlaşması teklifine yazılı olarak yanıt verecek. Söz konusu haberde konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Haberi Görüntüle

ATEŞKES TEKLİFİNİN DETAYLARI NELER?

Mısır ve Hamas ateşkes teklifinin detaylarına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, teklifin Tel Aviv'in tahminlerine göre 134 İsrailli esirin 3 aşamada serbest bırakılmasını içerdiği, ilk aşamada 33 esirin, geri kalanların da 10 hafta arayla iki aşamada serbest bırakılmasının öngörüldüğü ifade edildi. Haberde, Hamasın, elindeki her İsrail askerine karşılık 50 esirin serbest bırakılmasını, her sivile karşılık da 30 esirin serbest bırakılmasını talep ettiği aktarıldı.

Almanlar Elon Musk'a baş kaldırdı: Yüzlerce protestocu fabrika binasını bastı Almanlar Elon Musk'a baş kaldırdı: Yüzlerce protestocu fabrika binasını bastı Haberi Görüntüle

ANLAŞMA SAĞLANIRSA ATEŞKES BİR YIL SÜRECEK

Gazetenin haberine göre, İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrine karadan girmeye yönelik tüm hazırlıkları durdurmayı ve bir yıl süreyle tam ateşkes sağlamayı planlıyor. İsrail, bu süre zarfında Filistin devletini kurma yönündeki çalışmaların uygulamaya konacağını taahhüt ediyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı'nın sistemi hacklendi: Kritik veriler artık Çin'in elinde İngiltere Savunma Bakanlığı'nın sistemi hacklendi: Kritik veriler artık Çin'in elinde Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN İKİ ÜLKEYE ÇAĞRI: ETKİNİZİ KULLANIN

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim ile Gazze'de ateşkesi görüştü. Biden, Mısır ve Katar'dan Gazze'de bir ateşkese ulaşılması ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda Hamas üzerindeki etkilerini kullanmalarını istedi. 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading