Yandex Metrica

Somali'de Türkiye gelişmesi: O anlaşma onaylandı

Somali'de Türkiye gelişmesi: O anlaşma onaylandı

Somali kabinesi, Türkiye ile "hüküm giymiş suçluların ve sanıkların her iki ülkeye iade edilmesini" kapsayan adalet anlaşmasını onayladı. Somali Adalet Bakanı Mohamud, anlaşmanın hüküm giymiş suçluların ve sanıkların her iki ülkeye iade edilmesine olanak tanıdığını belirtti.

Dünya

13.05.2024, 21:46

Türkiye ile Somali arasında imzalanan "hüküm giymiş suçluların ve sanıkların her iki ülkeye iade edilmesini" kapsayan adalet anlaşması Somali kabinesi tarafından onaylandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Somali Adalet Bakanı Hassan Moallin Mohamud, anlaşmanın hüküm giymiş suçluların ve sanıkların her iki ülkeye iade edilmesine olanak tanıdığını kaydetti.

Mohamud, anlaşmayla Somali ile Türkiye arasında adalet alanaında işbirliğinin güçleneceğine vurgu yaparak Somali'nin izolasyondan çıktığını ve yargı sisteminin geliştirilmesi için uluslararası anlaşmalar yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Anlaşmanın onaylanması Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar'ın Mogadişu'daki resmi ziyaretiyle eş zamanlı olarak gerçekleşti. Somali, adalet kurumlarında bilgi ve teknolojinin geliştirilmesi konusunda da Türkiye ile işbirliği yapacak. 

Google'dan Siyonist sansür: Tıkır tıkır çalışan sistem Gazze'de eror verdi Google'dan Siyonist sansür: Tıkır tıkır çalışan sistem Gazze'de eror verdi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-SOMALİ ANLAŞMASI

Türkiye ile Somali arasında kısa süre önce Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmaya mart ayında imza atan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, bu anlaşmanın Somali'nin deniz güvenliği için gerekli bir anlaşma olduğunu duyurmuştuç Şeyh Mahmud, şu ifadeleri kullanmıştı:

 "Somali Federal Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında onaylanmış Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasını imzaladım. Federal Parlamentomuzun Halk Meclisi tarafından kabul edilen bu tarihi anlaşma, ulusumuzun güvenli ve müreffeh bir geleceğe doğru yolculuğunda yeni bir sayfaya işaret ediyor. Anlaşma, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadele konusunda ortak bir kararlılığı bünyesinde barındırıyor ve deniz güvenliğimiz için gerekli olan yetenekli bir deniz kuvveti oluşturmamızı sağlayacak. Anlaşma aynı zamanda mavi ekonomimizi güçlendirecek, önemli ekonomik sektörleri geliştirecek ve halkımız ve bölgemiz için fırsatlar yaratacak. Kardeş Türkiye Cumhuriyeti'ne, bölgedeki barış, istikrar ve refahın sağlanmasına yönelik sarsılmaz ve zamanında destek ve bağlılıklarından dolayı derin şükranlarımızı sunuyoruz."

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading