Yandex Metrica

Boeing'i eleştiren aniden ölüyor: İhbarcı John Barnett'tan sonra şimdi Joshua Dean!

Boeing'i eleştiren aniden ölüyor: İhbarcı John Barnett'tan sonra şimdi Joshua Dean!

Amerikan havacılık devi Boeing, uçaklardaki güvenlik zafiyetine dikkat çektikten sonra bir kamyonette cesedi bulunan John Barnett'ın ardından bu kez Joshua Dean'in ölümüyle gündeme oturdu. Dean, 737 MAX-9 uçağının kapısında havada meydana gelen patlama nedeniyle soruşturulan alt yüklenici Spirit AeroSystems'te çalışıyordu ve 'çok konuştuğundan ötürü' bir süre önce kovulmuştu.

Dünya

13.05.2024, 10:15

Amerikan Boeing yolcu uçaklarındaki güvenlik zafiyetine dikkat çeken şirket çalışanları esrarengiz biçimde ölmeye devam ediyor. 

Boeing 787 Dreamliner uçağında ciddi sorunlar bulunduğunu söyledikten sonra mart ayında ölü bulunan eski Boeing çalışanı John Barnett'in (62) ardından bu kez 737 MAX'teki kusurları yüksek sesle dile getiren tedarikçi şirket personeli Joshua Dean (45), aniden yakalandığı bir hastalık nedeniyle can verdi. 

Boeing Spirit AeroSystems

737 MAX-9 uçağının kapısında havada meydana gelen patlama nedeniyle soruşturulan alt yüklenici Spirit AeroSystems şirketi, şikayetlerini sıkça dile getiren Dean'i bir süre önce kovmuştu. 

Talihsiz adamın teyzeleri ve kız kardeşi sosyal medyadaki paylaşımlarında, Joshua Dean'in Kansas-Wichita'da bulunan üretim merkezindeki gevşek standartları eleştirdiği için kapı önüne konulduğunu yazdı. 

Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Guterres'ten İsrail'e ateşkes uyarısı: 'Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat' Haberi Görüntüle

GAYET SAĞLIKLIYDI AMA ÖNCE ZATÜRRE, SONRA FELÇ OLDU

Patlayan kapı skandalının merkezindeki şirket, bir süre önce kovduğu Joshua Dean'den, salı günü meydana gelen ölümle birlikte tamamen 'kurtuldu'. 

Joshua Dean

Zatürre şüphesiyle hastaneye kaldırılan Dean, MRSA enfeksiyonu sonrası felç geçirdi ve yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti. 

Ölüm olayını ilk duyuran Seattle Times gazetesi, henüz 45 yaşındaki Joshua Dean'in gayet sağlıklı olduğunu ve kendine iyi baktığını yazdı. 

Dean'in avukatı Brian Knowles ise müvekkilinin ölümünün havacılık camiası ve halk için önemli bir kayıp olduğunu dile getirerek şu açıklamayı yaptı:

"Doğru olduğunu düşündüğü fikri savunma konusunda muazzam bir cesarete sahipti. Kalite ve güvenlik konularında titizdi. Havacılık şirketleri bu endişeleri dile getirenleri teşvik etmelidir. Aksi takdirde 'kalite ve güvenlik' bu şirketler için temel öncelik olmaktan çıkar."

6 Ocak'ta Oregon eyaletinden havalanan Alaska Havayolları'na ait Boeing yolcu uçağının kapısı kalkıştan kısa süre sonra koptu. Basınç kaybeden 737 MAX-9 tipi uçak acil iniş yaptı.

Dean'in ölümüne ilişkin El Cezire'ye açıklama yollayan Spirit AeroSystems şirketi ise "Bu ânî kayıp Spirit ve sevenleri için çok acı bir haber" dedi.

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya! New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik... Haberi Görüntüle

İFADE VERMEDEN ÖNCE KENDİNİ ÖLDÜRDÜ!

Joshua Dean'in ölümü yaklaşık 2 ay önce Boeing çalışanı John Barnett'in birdenbire ortadan kalkışını hatırlattı.

Boeing çalışanı John Barnett

Boeing 787 Dreamliner uçağındaki ciddi güvenlik sorunlarını açığa çıkardıktan sonra işinden olan Barnett, Boeing şirketine dava açmıştı. Barnett, eski şirketine açtığı davanın duruşmasında ifade vermeye hazırlanırken öldü. 

Barnett'in avukatları Brian Knowles ve Robert Turkewitz, "Morali çok iyiydi ve hayatının bu aşamasını geride bırakıp yoluna devam etmeyi gerçekten sabırsızlıkla bekliyordu. Dürüst ve cesur bir adamdı. Onun kendi canına kıyacağına dair herhangi bir belirti görmedik" açıklaması yaptı. 

Barnett, kaldığı otelin otoparkında kendisine ait kamyonette ölü bulundu.

Güney Karolina Adli Tıp Kurumu, John Barnett'in 'kendi kendini yaralaması sonucu öldüğü' yönünde bir rapor hazırladı. Boeing ise yayınladığı açıklamada, "Bay Barnett'in vefatından ötürü üzüntü duyuyoruz. İyi dileklerimiz onun ailesi ve dostlarıyladır" ifadesini kullandı.

Etiyopya Havayolları'na ait Boeing 737 Max tipi yolcu uçağı Mart 2019'da yere çakılmıştı.
 

Boeing, 2018 ve 2019 yıllarında 737 MAX model uçağın karıştığı iki ölümcül kazadan buyana şüphelerin odağına oturdu.

İki Boeing uçağının düşmesi haricinde onlarca yolcunun yaralanmasıyla sonuçlanan düzinelerce olay daha yaşandı. Boeing, Hollanda merkezli Airbus ile birlikte dünya ticarî uçak pazarını elinde bulunduruyor. 

Bir Boeing yolcu uçağının motoru geçtiğimiz ay kalkış esnasında bu hale geldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading