Yandex Metrica

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya!

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya!

Ankara'nın aldığı karar ile İsrail'e ticaret, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı tamamen durdurulmuştu. ABD medyasının önde gelen gazetesi New York Times, İsrail'in üzerinde baskıların arttığını dile getirerek, 'Uluslararası izolasyona' maruz kalma ihtimalini değerlendirdi.

Dünya

18.05.2024, 04:20

Gazze'de soykırım uygulayan İsrail'e, alınan karar doğrultusunda tüm ticari ilişkiler durduruldu. Türkye, ihracat ve ithalat işlemlerinin, tüm ürünleri kapsayacak şekilde süresiz olarak askıya aldı.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden olan New York Times, Türkiye'nin aldığı ticari kararı, haberlerine taşıdı. 

Rus ordusunda skandallar bitmiyor: Bir general daha tutuklandı Rus ordusunda skandallar bitmiyor: Bir general daha tutuklandı Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE TİCARİ BAĞLARI KESTİ''

'Türkiye ticari bağları kesti' başlığı ile sunulan haberde, İsrail ile ilgili izolasyonun ciddi boyutlara geldiği belirtildi.

Türkiye'nin Gazze'de 'Kalıcı ateşkes' sağlanana kadar İsrail ile ticari ilişkilerine devam edilmeyeceği belirtilen haberde, alınan bu kararın İsrail ile bazı ülkelerin diplomatik ilişkilerinin kesilmesinin ardından gelmesine vurgu yapıldı.

Akıllara durgunluk veren tehdit: İngiliz üslerini vururuz Akıllara durgunluk veren tehdit: İngiliz üslerini vururuz Haberi Görüntüle

İSRAİL'E KÜRESEL BASKI

İsrail'in Gazze'de askeri saldırılarının uluslararası izolasyona neden olduğu, çoğu ülkenin İsrail ile diplomatik ilişkilerinin azaldığı, bazılarının ise tamamen kesildiği aktarıldı.

New York Times, Ankara'nın aldığı karara ilişkin şu ifadeleri kullandı;

İsrail'e yönelik en son uluslararası ambargo ve bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi yönünde artan küresel baskıya dikkat çeken bir yaptırım.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'ye yönelik saldırılara tepki gösterdiği hatırlatılarak şu ifadeler kullanıldı;

İsrail, Filistinlilere yaptığı zulmün bedelini bir gün mutlaka ödeyecek.

Habere Tepki Ver

27

0

0

0

1

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading