Yandex Metrica

İsmail Heniyye açıkladı: Hamas heyeti İsrail'le yürütülen ateşkes görüşmelerini tamamlamak üzere Mısır'a gidiyor

İsmail Heniyye açıkladı: Hamas heyeti İsrail'le yürütülen ateşkes görüşmelerini tamamlamak üzere Mısır'a gidiyor

Hamas'la İsrail arasında Mısır'da yürütülen dolaylı ateşkes ve esir takası anlaşmasına dair görüşmelerde yeni bir gelişme yaşandı. Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Hamas'tan bir heyetin görüşmeleri tamamlamak üzere Mısır'a gideceğini belirtti.

Dünya

12.05.2024, 09:24

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada bu görüşmeye dair bilgi verildi. İkilinin gündem maddesi Gazze'ye yönelik İsrail saldırıları ve Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen ateşkes ve rehine takası müzakereleri idi. Heniyye, muhatabına kendilerinin çizdiğiçerçeveye uygun bir anlaşmanın tamamlanması için Hamas'tan bir heyetin Mısır'a hareket edeceğini söyledi. Hamas, İsrail saldırılarının sona ermesini ve Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını istiyor. Heniyye ayrıca Mısır'ın ateşkes sürecindeki rolünden de övgüyle bahsetti.

Akıllara durgunluk veren savaş planı: Kaliningrad'ı işgal et NATO gölünü yok et Akıllara durgunluk veren savaş planı: Kaliningrad'ı işgal et NATO gölünü... Haberi Görüntüle

YENİ ATEŞKES TEKLİFİ

Mısır basını Hamas heyetinin Mısır'dan ayrıldığını ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması teklifine yazılı cevap vereceğini bildirmişti. 29 Nisan'da Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Gazze'de ateşkes için yeni bir teklifin varlığından söz etmişti. Bu teklifin Mısır ve Katar arabuluculuğunda 26 Nisan günü Hamas'a sunulduğu ve Hamas'ın değerlendirmek üzere incelediği açıklanmıştı. 

Refah'a operasyon yapılacak mı? Kritik ziyaret öncesi olay iddia: ABD ve İsrail anlaştı Refah'a operasyon yapılacak mı? Kritik ziyaret öncesi olay iddia: ABD... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE YÜRÜTTÜĞÜ SOYKIRIM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

2

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading