Yandex Metrica

Generalden ABD itirafı: Söz hakkımız yok: Onlar ne derse onu yaparız

Generalden ABD itirafı: Söz hakkımız yok: Onlar ne derse onu yaparız

İsrailli eski general İsrael Ziv'den ABD itirafı geldi. 7 Ekim'den bu yana devam eden Filistin soykırımına dair açıklamalarda bulnan Ziv, ABD'nin İsrail ordusunda Tel Aviv'den çok söz hakkı olduğunu belirtti. 

Dünya

15.05.2024, 17:21

Refah'taki operasyonun stratejik bir önemi olmadığını belirten Israel Ziv, operasyonun uluslararası arende İsrail'in güvenliğini tehlikeye atabileceğini ifade etti. 

İsrail merkezli 103FM radyosuna açıklamalarda bulunan eski İsrail Generali Israel Ziv, "Hamas başarılı oldu, savaş bize dayatıldı. Refah'a baktığımızda ise burası oldukça farklı. Savaş planları onaylandı ancak sivillerin sayısı çok fazla" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Haberi Görüntüle

"SÖZ HAKKIMIZ YOK"

Hamas'a karşı atılan adımların ABD'nin onayından geçtiğini itiraf eden general, bölgedeki bütün kararları neredeyse ABD'nin aldığını belirtti.

Sözlerine devam eden Ziv, "Amerikalılar, Refah savaşı için Katar ve Suudi Arabistan'ın karar vermesini istiyor. Tel Aviv'in bu konuda bir çözümü veya planı yok, savaş planımız yok" ifadesini kullandı.

Çarpıcı açıklamalarına devam eden Ziv, "Diyelim ki bu zorlukların üstesinden geldik ve Refah'ı ele geçirdi. İsrail ordusu burada kalamayacak. Mısır'ın sınır bağlantısında İsrail ordusu bekleyemez. Peki ne yapacağız? Han Yunus'daki gibi bölgenin anahtarını Hamas'a mı vereceğiz? Savaşın pratikte hiçbir şeyi çözmeyeceği aşikar" dedi.

O bölgede yanardağ faaliyete geçti: Uçak seferleri durdu, 12 bin kişi acil olarak tahliye edildi! O bölgede yanardağ faaliyete geçti: Uçak seferleri durdu, 12 bin... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN İTİBARI YOK

"Smotrich'in savaş, uluslararası hukuk veya başka herhangi bir konuda uzman olarak görülmemesi gerektiğine inanıyorum" diyen general, "Ayrıca Netanyahu'nun sınırlamalarının Smotrich'inkilerle hemen hemen aynı olduğunu da biliyorum." ifadelerini kullandı.

"Bu kabine zararlıdır ve savaş böyle yürütülmez" diyerek açıklamalarında devam eden Ziv, " Çok ciddi bir durum var. Burada sorun var ve halkın bunu anlaması gerekiyor. İsrail'in uluslararası itibarı yok. Mısırlılar da İsrail'le barış anlaşması konusunu tehlikeye atıyor ve onu tehdit etmekten korkmuyor." diye ekledi.

Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel parsel Yahudilere satılıyor Çabad hahamından KKTC'de 9 kollu şamdan gösterisi: Yavru vatan parsel... Haberi Görüntüle

ABD'DEN 26 MİLYON DOLARLIK PAKET

Öte yandan Gazze'de halen devam eden saldırılarında binlerce Filistinli sivilin öldürülmesinden sorumlu olan İsrail'e koşulsuz desteğini sürdürmekle eleştirilen ABD yönetimi, bu paketle İsrail'e toplam 26 milyar dolarlık yeni bir destek sağlayacak.

ABD'yi karıştıran destek paketinin onayını veren ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e yeni yardım paketini "Tel Aviv'in kendini Tahran'a karşı koruması" şeklinde gerekçelendirerek, "10 gün önce İran, 100'den fazla dron ve füze ile İsrail'e bir saldırı düzenledi. İran'ın, Hizbullah'ın, Hamas'ın ve diğer bağlantılı unsurların İsrail'e saldırıları oldu. Benim, İsrail'in güvenliğine olan taahhüdüm sarsılmaz." diye konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading