Yandex Metrica

O bölgede yanardağ faaliyete geçti: Uçak seferleri durdu, 12 bin kişi acil olarak tahliye edildi!

O bölgede yanardağ faaliyete geçti: Uçak seferleri durdu, 12 bin kişi acil olarak tahliye edildi!

Endonezya'da bulunan Ruang Yanardağı faaliyete geçti. 12 bin kişi acil olarak tahliye edilirken, 7 havalimanı yanardağ patlamasından etkilendi. Uçak sefelerinde aksamalar meydana gelirken, uçakların Malezya'ya doğru yönlendirildiği açıklandı.  

Dünya

02.05.2024, 23:57

Dünyanın en çok sismik faaliyet yaşayan bölgeleri arasında yer alan Endonezya'da, Ruang  Yanardağı faaliyete geçti. Geçtiğimiz aylarda peş peşe yanardağ patlamaları meydana gelen Endonezya'da Ruang Adası'nda yaşayan 12 bin kişi, yanardağ patlamasından dolayı acil olarak tahliye edildi.

Endonezya'nın kuzeyinde bulunan Ruang Adası'nda yer alan Ruang Yanardağı, dün akşam saatlerinde lav ve kül püskürtmelerine sahne oldu, yetkililer jet hızıyla ada sakinlerini boşaltırken, tedirgin bekleyiş devam ediyor.

X kuşağı devrimi: Ne Batman, ne Süpermen yeni kahraman o X kuşağı devrimi: Ne Batman, ne Süpermen yeni kahraman o Haberi Görüntüle

TAHLİYE PROGRAMI DEVREYE GİRDİ!

Volkanik patlamalar meydana gelen Ruang Yanardağı'nın çevresi, tedbir amacıyla boşaltıldı. Geçtiğimiz aylarda yaşanan patlamalar sonucunda tamamen tahliye edilmiş, adada yaşayan 828 kişi çevre bölgelere yerleştirilmişti. 

Yetkililer, Sulawesi eyaleti kıyılarında tsunami riski bulunmasından dolayı, o bölgeleri de boşaltma kararı aldı. Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeyi Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından yapılan açıklamada, dün akşamdan itibaren yanardağda en az üç kez şiddetli patlama meydana geldiği, patlamaya bağlı olarak kül bulutlarının 5 bin metre yüksekliğe ulaştığı açıklandı.

Havaya saçılan küller nedeniyle hava trafiği durma noktasına geldi. Bölgeye yakın olan 7 havalimanı, tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı. Uçakların Malezya'ya doğru yönlendirildiği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading