Yandex Metrica

LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze hazımsızlığı

LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze hazımsızlığı

PKK paçavraları ile Stockholm sokaklarında dolaşan terör örgütü destekçilerine sesini çıkarmayan İsveç polisi, terör tedidi gerekçesi ile Filistin bayrağının Eurovision Şarkı Yarışması'na sokulmayacağını duyurdu. Eurovision Şarkı Yarışması'nın organizatörleri yaptığı açıklamada ayrıca LGBT bayrağına da onay verildiğini duyurdu.  

Dünya

17.05.2024, 05:19

Eurovision Şarkı Yarışması'nın organizatörleri Perşembe günü yaptıkları açıklamada, önümüzdeki hafta İsveç'te düzenlenecek gösteride Filistin bayraklarını ve Filistin yanlısı sembolleri kaldırma hakkını saklı tuttuklarını söyledi.

Duyuru, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı yürüttüğü ve yedinci ayına giren askeri harekatı nedeniyle düzenlenen yıllık müzik yarışmasına katılımıyla ilgili gerilimlerin arttığı bir dönemde geldi. Filistin yanlısı grupların Malmö'de davalarına ilişkin farkındalığı artırmak için büyük protestolar düzenlemesi bekleniyor.

Her yıl gösteriyi yürüten Avrupa Yayın Birliği'nin iletişim sorumlusu Michelle Roverelli, bilet alıcılarının gökkuşağı rengindeki bayrağın yanı sıra yalnızca etkinliğe katılan ülkeleri temsil eden bayrakları getirip sergilemelerine izin verildiğini söyledi.

Biden İsrail'e mühimmat desteğini kesti! Netanyahu'dan ABD'ye dolaylı cevap: 'Yalnız duracağız' Biden İsrail'e mühimmat desteğini kesti! Netanyahu'dan ABD'ye dolaylı cevap: 'Yalnız... Haberi Görüntüle

LGBT'YE YES FİLİSTİN'E NO

Associated Press'e gönderdiği kısa mesajda Cenevre merkezli EBU'nun "TV programlarını araçsallaştırma amacıyla kullanılan diğer bayrak veya sembolleri, kıyafetleri, eşyaları ve pankartları kaldırma" hakkını saklı tuttuğunu söyledi.

İsveç gazetesi Goteborgs-Posten Perşembe günü, yarışma organizatörlerinin etkinlikte Filistin bayraklarını ve siyasi pankartları yasakladığını bildirdikten sonra yanıt verdi.

Taraftarların ülkelerinin eylemlerine ve destekledikleri kişilere tezahürat yaptığı yarışma sırasında ulusal bayraklar sıkça görülüyor.

Her yıl yüz milyonlarca izleyicinin ilgisini çeken gösterişli gala, Loreen'in geçen yıl "Tattoo" performansıyla kazandığı zaferin ardından, 7-11 Mayıs tarihleri ​​arasında İsveç'in güneyindeki Malmö'de düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

1300 asker vuruldu, sınır hattında yeni cephe açıldı, taarruz devam ediyor 1300 asker vuruldu, sınır hattında yeni cephe açıldı, taarruz devam... Haberi Görüntüle

BÜYÜK MİTİNG HAZIRLIĞI

Kazananlar, ülkelerinin bir sonraki yılki etkinliğe ev sahipliği yapma hakkını elde ediyor: İsveç, rekor düzeydeki 7. kez ev sahipliği yapacak.

İsveç polisi, zengin İskandinav ülkesindeki terör tehdidini gerekçe göstererek güvenliğin sıkı olacağı konusunda uyardı.

Eski bir kazanan olan İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan çıkmasını isteyen Filistin yanlısı aktivistler, Malmö Arena yarışma yerinden birkaç mil uzakta, Malmö şehir merkezinde büyük mitingler yapacaklarını duyurdular.

Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması Ülkesinin İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dayanamadı: ABD'li binbaşıdan istifa açıklaması Haberi Görüntüle

YARIŞMA ÖNCESİ KUR'AN-I KERİM YAKACAKLAR

Geçen ay İsveç polisi, yarışma öncesinde Malmö'de Kur'an-ı Kerim'in yakılması için bir gösteri yapılması için başvuru aldıklarını açıklamıştı. İsveç, Müslüman dünyasında protestolara yol açan bir dizi Kur'an-ı Kerim yakılmasının ardından geçen yıl terör tehdidi seviyesini yükseltmişti. 

Öte yandan İsveç Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan gösterin merkezi konumunda yer alıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçaları taşıyan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan terör örgütü destekçileri Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde sloganlar atmıştı. İsveç polisi ise o anları sadece izlemekle yetinmişti.

Son haftalarda, İsrail ile Hamas arasında yaklaşık 7 ay süren savaşa dünya çapında yayılan tepki, ABD üniversite kampüslerinde ve ötesinde büyük protestoları körükledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading