Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili açıklamada bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, "Bu konudaki haberleri gördük ve İsrail hükümetinden de daha fazla bilgi ve detay istedik." dedi. patel, İsrail'in güvenilir bir kaynak olup olmadığına yönelik soruya ise "Evet güveniyoruz." şeklinde cevap verdi.

Dünya

03.05.2024, 02:05

Günlük basın brifinginde Gazze'deki son durum ve Han Yunus'ta ortaya çıkan toplu mezarlar konusunda değerlendirmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsrail'le yakın bir süreç yürüttüklerini söyledi. Patel, "Bu konudaki haberleri gördük ve İsrail hükümetinden de daha fazla bilgi ve detay istedik." ifadelerini kullandı ve İsrail'in güvenilir bir kaynak olup olmadığına yönelik soruya "Evet güveniyoruz." cevabını verdi. 

Hamas'tan ateşkes açıklaması: Arabulucuların teklifine yanıt verilecek Hamas'tan ateşkes açıklaması: Arabulucuların teklifine yanıt verilecek Haberi Görüntüle

JOHN KIRBY: HEMEN İRTİBATA GEÇTİK

Toplu mezarlarla ilgili bir açıklama da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'den geldi. Kirby, toplu mezarlarla ilgili derhal İsral tarafıyla irtibata geçtiklerini belirterek "Tabi ki genel anlamda toplu mezar görüntüleri derin şekilde endişe verici, ancak şu anda bu haberleri onaylayacak herhangi bir şey yok elimde." dedi. Toplu mezarlarla ilgili ABD'nin soruşturma açma veya soruşturmaya dahil olma gibi bir durumunun olmadığını ancak israil'in yapacağı soruşturmayı takip edeceğini belirtti. ABD yönetimi Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız soruşturma yapılmasına karşı çıkıyor, soruşturmanın İsrail tarafından yürütülmesini istiyor.

ABD'nin 9 bin kilometrelik planı basına sızdı! Ülkeye kabul edilecekler ABD'nin 9 bin kilometrelik planı basına sızdı! Ülkeye kabul edilecekler Haberi Görüntüle

"GAZETECİLER KORUNMALI"

İsrail'de katledilen gazetecilerle ilgili sorulan soruya da cevap veren Patel şu ifadeleri kullandı: "Aslında tüm ülkelere aynı mesajı iletiyoruz, gazeteciler korunmalı. Onlar önemli bir görev icra ediyor, özellikle kamuoyuna bilgi ulaştırabilmek için zorlu (savaşın olduğu) sahalarda neler olduğuna onlar ışık tutuyor. Mesela Gazze gibi, insanları bilgilendirmek için kritik bir iş yapıyorlar. Dolayısıyla tüm gazeteciler ve basın mensupları kesinlikle korunmalı."

ABD'nin 2023 İnsan Hakları Raporu'nda Gazze'de "eşi görülmemiş sayıda" gazetecinin öldürüldüğün veya darbedildiği ve bu konudaki endişelerin İsrail tarafına sıklıkla iletildiği belirtilmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading