Yandex Metrica

Hamas'tan ateşkes açıklaması: Arabulucuların teklifine yanıt verilecek

Hamas'tan ateşkes açıklaması: Arabulucuların teklifine yanıt verilecek

İsrail ile Hamas arasındaki müzakereler devam ederken Hamas'ın Mısırlı arabulucular tarafından sunulan son ateşkes teklifine yarın yanıt verebileceği açıklandı.   

Dünya

15.05.2024, 23:36

Soykırımcı İsrail'in Refah kentine yönelik saldırı tehditleri devam ederken arabulucuların Hamas ve İsrail taraflarına sunduğu ateşkes teklifleri değerlendiriliyor.

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes müzakereleri devam ediyor. Hamas’ın, Mısırlı arabulucular tarafından sunulan son ateşkes teklifini incelediği ve yarın yanıt vermesi bekleniyor.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Büyük ihtimalle yarın inşallah arabuluculara bir yanıt verilecek" denildi.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Gazze'de ateşkes müzakerelerinde ikinci aşamaya geçildi: Heyetler Doha'ya gidiyor Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMELER DE SON DURUM

Mısır medyasından üst düzey bir kaynağın aktardığına göre, İsrail ve Hamas arasında sonuca varılamayan anlaşmazlıkları çözmek için ilgili tüm taraflarla görüşmeler sürüyor.

İsrailli bir yetkili de daha önce İsrail'in, Hamas'ın Gazze'de ateşkes önerisine yanıt vermesi için çarşamba gecesine kadar bekleyeceğini bildirmişti.

Hamas heyeti ise Kahire'de arabulucu Mısır'la görüşmüş, ateşkes teklifine yazılı yanıt vereceğini duyurmuştu.

İsrail'in ynet haber sitesi, İsrail'in Refah'a yönelik kara operasyonuna 48 ile 72 saat arasında karar vereceğini, ateşkes anlaşması olasılığını değerlendirdiğini yazmıştı.

İsrail, Refah'ta Hamas tugaylarının bulunduğunu öne sürerek, Filistinli sivillere rağmen operasyon hazırlıklarını tamamladığını bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "ateşkes olsa da olmasa da" İsrail ordusunun Refah'a gireceğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading