Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'de Filistin'e destek verenlere şiddet! Polis kampüsü ablukaya alarak göstericileri dağıttı

ABD'de Filistin'e destek verenlere şiddet! Polis kampüsü ablukaya alarak göstericileri dağıttı

ABD polisi, İsrail vahşetine tepki göstermek ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek olmak için üniversite kampüslerinde kamp kuran öğrencilerin kamplarını dağıttı. 

Dünya

17.05.2024, 06:16

İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım suçlarına tepki göstermek için ABD'deki üniversite kampüslerinde kamp kuran öğrenciler polis şiddetine maruz kalmaya devam ediyor. 

ABD'deki Güney California Üniversitesi'nde (USC) Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) polisi, Filistin'e destek veren öğrencileri uzaklaştırarak kampüsteki Gazze Dayanışma Kampı'nı kaldırdı.

ABD'deki üniversitelerde polis müdahalesiyle Filistin destekçisi öğrencilerin eylemleri bastırılmaya çalışılırken, USC'de polis, göstericilerin Gazze Dayanışma Kampı'nın etrafını sardı.

Polis, müdahale kapsamında, gösterilere katılan bazı öğrencileri kampüs merkezinden uzaklaştırdı.

İstihbarat subayından şok sözler: Tüm kuvvetler orada buluşacak ama herkes ölecek! İstihbarat subayından şok sözler: Tüm kuvvetler orada buluşacak ama herkes... Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN ÖĞRENCİLERE TEHDİT

Daha sonra, üniversitenin X'teki hesabından yapılan paylaşımda, "Kampüsün merkezindeyseniz lütfen ayrılın. Ayrılmayan kişiler gözaltına alınabilir." ifadesine yer verildi.

Uyarıya uyan bazı öğrenciler kampüsten ayrılırken, polis kalan göstericileri alandan uzaklaştırdı ve yeniden girişleri engellemeye çalıştı.

Kamp alanını boşaltan polis, çadırları da kaldırdı.

Öte yandan USC yetkililerinin CNN'e yaptığı açıklamada, 9 Mayıs'ta yapılacak mezuniyet törenine kadar LAPD polisinden yardım istendiği, daha fazla güvenlik için tören sonuna kadar polislerin kampüs içinde kalacağı belirtilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading