Yandex Metrica

Generalin itirafı: Sadece 3 yılda 400 savaş uçağı üretip füzeleri ikiye katladılar

Generalin itirafı: Sadece 3 yılda 400 savaş uçağı üretip füzeleri ikiye katladılar

ABD'nin 'Çin ile savaştan sorumlu' bir numaralı ismi, Hint-Pasifik komutanı John Aquilino emekliye ayrılırken çarpıcı bir röportaj verdi. Aquilino'nun 3 yıllık görevi süresince Çin'in savunma üretimine dair gözlemleri, Pekin'in eriştiği gücü bir kez daha gözler önüne serdi. 

Dünya

17.05.2024, 15:13

ABD ile Çin arasında Tayvan merkezli bir savaşın ayak sesleri giderek yaklaşırken, savunma endüstrisi bakımından Pekin'in sahip olduğu devasa güç bu kez Amerikan generalinin itiraflarına yansıdı. 

Pentagon'un 'Çin ile savaştan sorumlu' bir numaralı ismi, ABD Hint-Pasifik Ordusu (INDOPACOM) Komutanı Amiral John Aquilino, görevden ayrılırken PBS televizyonuna verdiği demeçte çarpıcı veriler açıkladı. 

Büyük bir savaşın arifesinde 40 yıllık meslek yaşamını sonlandırarak emekliye ayrılan Aquilino, INDOPACOM Komutanı olarak görev yaptığı 3 yıllık süre boyunca Çin'in silah üretiminde gaza bastığını, 400'den fazla savaş uçağı ve 20 adet büyük savaş gemisi ürettiğini, aynı zamanda envanterindeki füze sayısını da 2 katına çıkardığını vurguladı. 

John Aquilino

"Son 3 yılıma baktığımda güvenlik ortamının ciddi anlamda değiştiğini ve hiç de iyi yöne gitmediğimizi söyleyebilirim. Çin Halk Cumhuriyeti saldırgan olmaya devam ediyor; uluslararası kurallara meydan okuyorlar. Askerî kapasitelerini genişlettiler. Eylemleri agresif ve tehlikeli olmaya devam ediyor" diyen Amiral Aquilino, şunları söyledi:

Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç imha edildi Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç... Haberi Görüntüle

ABD'NİN TEK ÇARESİ 'ORTAK GÖREV GRUBU' 

"Pekin, sivil-asker füzyonunu kullanarak Ruslara doğrudan bazı yetenekler sunuyor. Endişelenmemiz gereken şey Çin ile Rusya arasındaki sınırsız ilişkidir.

Başkan Şi Cinping'in ifadesiyle bu, '100 yıldır görülmemiş bir ilişki.' Bunlar onun sözleri… Eylemleri de bunu destekliyor. 

Kuzey Kore, Rusya'ya verdiği desteğin karşılığında giderek artan bir düzeyde teknolojiye erişim sağlıyor. Otoriter uluslar tarihimizde uzun zamandır görmediğimiz şekilde birbirine daha da bağlandı. 

Saldırgan söylem ve eylemler bizi gücümüzü senkronize etmeye zorluyor. Bunu yapmanın en iyi yolu ise ortak görev gücü oluşturmaktır (ABD, Japonya, Güney Kore, Filipinler, Avustralya). Böylelikle operasyon planlarımızı kusursuz bir şekilde entegre edebiliriz.

Fakat yeterince hızlı hareket ettiğimizi düşünmüyorum. Çok daha hızlanmalıyız."

Çin'in yeni uçak gemisi Fuijan deniz seyir testlerine başladı

Bebek katili Netanyahu'ya Holokost Anma Merkezi'nde büyük şok: Defol git Bebek katili Netanyahu'ya Holokost Anma Merkezi'nde büyük şok: Defol git Haberi Görüntüle

AMİRALDEN 'SAVAŞ YAKLAŞIYOR' MESAJI

Honolulu'da verdiği röportajda Amiral John Aquilino, PBS muhabiri Nick Schifrin'in "Üç yılın ardından geride bir miras bıraktığınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna 'savaşın yaklaşmakta olduğu' mesajıyla şu cevabı verdi:

"İstese de istemese de herkes bir mirasa sahip olur. Tarihi başkalarının yazmasına izin vereceğim. Bu bölgedeki (Hint-Pasifik) 380 bin Amerikan askeriyle birlikte hizmet vermekten daha büyük bir gurur olamazdı."

İsrail karıştı! Siyonist bakanlar yuhalandı: Küfürler havada uçuştu yumruklar konuştu İsrail karıştı! Siyonist bakanlar yuhalandı: Küfürler havada uçuştu yumruklar konuştu Haberi Görüntüle

ASKERLERE TİKTOK'U YASAKLADI 

Hint-Pasifik Komutanlığı'nda görevli tüm personelin TikTok uygulaması kullanmasını yasaklayan Amiral Aquilino, Çin yapımı programın casusluğa açık olduğunu iddia ediyor. "Ailenizin TikTok kullanmasına izin verir misiniz?" sorusuna ise Aquilino şu cevabı verdi:

"Kızlarımı TikTok kullanmamaları konusunda teşvik ettim. Orada bir risk var; istihbarat toplama riski, yanlış bilgi ve dezenformasyon aktarımı... INDOPACOM'da bunu yasaklamamın nedeni budur. Ancak evimde kızlarım beni pek dinlemiyor."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading