Yandex Metrica

Filistinli doktor gözyaşları içinde haykırdı: Bu hastane bir umuttu!

7 Ekim'den bu yana Gazze'de kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden soykırım yapan katil İsrail, sivillerin yoğun olduğu bölgeleri vurmaya devam ediyor. Son durumu gözyaşaları içinde aktara Filistinli doktor, "Bu hastane yıkıldı çünkü bu bir umuttu, halkımıza bir ümitti." ifadelerini kullandı.

Dünya

30.04.2024, 23:55

Tüm dünyanın gözleri önünde ölüm ablukasına aldığı Gazze'de katliam yapan katil İsrail ordusu, doğrudan sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze'deki tüm hastaneleri hedef alan siyonist ordu Şifa Tıp Kompleks'ni yerle bir etti. 

Gazze çığlığı ABD kampüslerinde! Dersler iptal edildi: Yüzlerce öğrenci gözaltında Gazze çığlığı ABD kampüslerinde! Dersler iptal edildi: Yüzlerce öğrenci gözaltında Haberi Görüntüle

"BU HASTANE YIKILDI ÇÜNKÜ BİR UMUTTU"

Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi'nin uğradığı yıkıma tanık olan Filistinli doktor gözyaşları içinde durumu değerlendirdi. 

Şifa Tıp Kompleksi'nin Filistin halkı için bir umut olduğunu dile getiren doktor, "Bu hastane yıkıldı çünkü bu bir umuttu, halkımıza bir ümitti." ifadeleri ile yürekleri dağladı.

Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Huawei Pura 70 Ultra, öncü yeni özelliğiyle iPhone'u geride bırakıyor Haberi Görüntüle

GAZZE'DEKİ HASTANELERE SİSTEMATİK SALDIRI

Katil İsrail ordusu, Gazze'deki "hastane çevresini hedef alma, doğrudan hedefleme, kuşatma ve işgal" şeklinde sürekli bir saldırı modeliyle yok etti. 

Geçtiğimiz aylarda konuya ilişkin Londra merkezli araştırma grubu Forensic Architecture; medya kuruluşları Al Jazeera, Al Araby ile Shehab Haber Ajansı'nda yayımlanan ve "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelere, hastane çevrelerine ve tıbbi altyapıya yapılan İsrail saldırıları"nı anlatan yüzlerce haberi mercek altın aldı.

Çarpıcı analizde,  İsrail'in, söz konusu hastaneleri bombalayarak kullanılamaz hale getirmesi, harita üzerinden kronolojik şekilde hareketli grafiklerle ele alındı.

Barbar saldırıları analiz eden Forensic Architecture, "hastane çevresini hedef alan saldırılar, doğrudan hedefleme, kuşatma ve işgal" şeklinde tanımlanarak, saldırıların "tekrarlı ve tutarlı bir saldırı modelini" ortaya koyduğu vurgulandı.

Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna kadar açıldı Soykırım ortağı ABD'de İsrail'e 'savunma yardımı' onaylandı! Kesenin ağzı sonuna... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE HASTANE KALMADI

7 Ekim'den bu yana dünya tarihinin en büyük soykırımına kalkışan katil İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Ed-Durra hastaneleri, 14 Ekim itibarıyla İsrail güçleri tarafından hizmet dışı bırakıldı.

İsrail güçleri ayrıca 31 Ekim'de bölgeyi işgal ederken, Endonezya, Şifa, Rantisi Çocuk, Kudüs, el-Ehli Baptist, Türk-Filistin Dostluk ve Vefa hastanelerinide bombalamıştı.

İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay İsrail yeni bir katliama hazırlanıyor: Halevi'den savaş planına onay Haberi Görüntüle

HASTANELER ZORLA YERİNDEN EDİLENLERİN SIĞINAYDI

İsrail'in doğrudan heden aldığı hastaneler zorla yerinden edilen yüz binlerce masumun sığınağı olmuştu. Filistinli doktorun da dediği gibi "Bu hastaneler yıkıldı çünkü bu bir umuttu, halkımıza bir ümitti."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading