Yandex Metrica

Putin'den dünyayı alarma geçiren hamle! Rus ordusuna emri verdi

Putin'den dünyayı alarma geçiren hamle! Rus ordusuna emri verdi

Rusya-Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dünyayı alarma geçiren bir hamle geldi. Rusya, nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat yapacak.

Dünya

15.05.2024, 21:14

2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dünyayı alarma geçiren bir hamle geldi.

Rus ordusunun nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat yapacak. Konuya ilişkin açıklama Rusya Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

155 çatışmadan sağ çıkıp 11 bölgeyi ele geçirdiler: Ukrayna ise cepheye gönderecek asker bulamıyor! 155 çatışmadan sağ çıkıp 11 bölgeyi ele geçirdiler: Ukrayna ise... Haberi Görüntüle

PUTİN EMRİ VERDİ TATBİKAT BAŞLAYACAK

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla stratejik olmayan nükleer silahın hazırlığı ve kullanımına dair tatbikat düzenleneceği belirtildi.

Avrupa'da Filistin uyanışı: Fransa'da liselerde Gazze'ye destek protestoları başlıyor! Avrupa'da Filistin uyanışı: Fransa'da liselerde Gazze'ye destek protestoları başlıyor! Haberi Görüntüle

BATILILI ÜLKELERİN TEHDİTLERİNE KARŞI ÖNLEM

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

"Tatbikatın, bazı Batılı yetkililerin tehdit içeren kışkırtıcı açıklamalarına cevap olarak Rus nükleer güçlerinin hazırlık kapasitesinin yükseltilmesi, ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğinin korunması amacıyla yapılacak." 

Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor: Artık daha güçlü, daha akıllı! Taş gibi telefon Nokia 3210 yenileniyor: Yılan oyunu geri dönüyor:... Haberi Görüntüle

TARİH BELİRTİLMEDİ

Güney Askeri Bölgesi'nin füze, hava ve deniz birliklerinin tatbikatta yer alacağı aktarılan açıklamada, tatbikatın tarihi belirtilmedi.

Zelensky arananlar listesine girdi: Ukrayna Devlet Başkanı görüldüğü yerde tutuklanacak Zelensky arananlar listesine girdi: Ukrayna Devlet Başkanı görüldüğü yerde tutuklanacak Haberi Görüntüle

FRANSA VE ABD'NİN UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERME İSTEĞİ

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin, Ukrayna'ya asker gönderme isteğiyle ilgili konuştu.

Fransa ve ABD temsilcilerinin, Ukrayna'ya asker gönderme isteğiyle ilgili açıklamalarını değerlendiren Peskov, "Bu aslında, NATO askerlerini, Rus askerlerinin karşısına çıkarmaktır. Bu, tamamen benzeri görülmemiş yeni gerilim. Elbette bu, özel dikkat ve önlem gerektiriyor." ifadesini kullandı.

Peskov, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın, "Ukrayna'nın Rus topraklarındaki hedeflere İngiliz silahlarıyla saldırma hakkına sahip olduğu" yönündeki açıklamasının da "tehlikeli söylem" olduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading