Yandex Metrica

Moskova atom kılıcını sallıyor: Putin'den Macron'a nükleer şantaj: Tatbikat emrini verdi

Moskova atom kılıcını sallıyor: Putin'den Macron'a nükleer şantaj: Tatbikat emrini verdi

Fransa'dan yükselesen savaş seslerine Rusya'dan cevap geldi. Rusya, Batı'nın Ukrayna'ya olan desteğini "kışkırtıcı ve tehditkar" olarak değerlendirirken, nükleer silah tatbikatlarına hazırlanmaya başladığını duyurdu.

Dünya

12.05.2024, 01:19

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve "İngiliz temsilcilere" yüklenen Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Gerginliğin son dönemde arttığı bir dönemde Rus ordusuyla yüzleşmek için NATO askerlerini görevlendirmek benzeri görülmemiş bir hareket ve elbette özel dikkat ve özel önlemler gerektiriyor." dedi.

Rusya'nın tatbikat kararını kınayan Ukrayna askeri casusluk teşkilatı sözcüsü Andriy, "Burada yeni bir şey görmüyoruz... Nükleer şantaj Putin rejiminin sürekli bir uygulamasıdır." ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz hafta İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Kiev'e yaptığı ziyarette Ukrayna'nın Rusya'yı İngiliz silahlarıyla vurabileceğini söylerken , Macron Ukrayna'da savaşmak için Batılı birlikler gönderme olasılığını öne sürdü.

Peskov, "Son zamanlarda Fransa cumhurbaşkanı ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından başlatılan benzeri görülmemiş yeni bir gerilim dalgasına tanık olduk. Bu çok tehlikeli bir söylemdi." dedi.

Durum uçurumun eşiğinde: İstihbarattan felaket uyarısı: Elimizdeki her şeyi kullandık Durum uçurumun eşiğinde: İstihbarattan felaket uyarısı: Elimizdeki her şeyi kullandık Haberi Görüntüle

FRANSA VE İNGİLTERE'YE MESAJ

Kremlin'in nükleer silah sesleri artık bir seviye daha yükseldi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamda, “Stratejik olmayan nükleer kuvvetlerin muharebe görevlerini yerine getirmeye hazır olma durumunu artırmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı, yakın gelecekte havacılığın yanı sıra Güney Askeri Bölgesi'nin füze formasyonlarıyla tatbikat yapılmasına yönelik hazırlıklara başladı." denildi.

Kremlin'i kızdıran yorumlarında Cameron, İngiltere'nin silahlarını Rusya'yı hedef almak için kullanması gerektiğini belirterek, "Ukrayna'nın bu hakkı var. Tıpkı Rusya'nın Ukrayna'nın içine saldırması gibi, Ukrayna'nın da neden kendisini koruduğundan emin olma ihtiyacı hissettiğini gayet anlayabilirsiniz." dedi.

Batı'dan yükselesen sesler sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güçleri NATO'ya bir uyarıda bulunuyor.

79 yıl sonra tekrardan 'Atom bombası' gerilimi: Japonlar sessizliğini bozdu 79 yıl sonra tekrardan 'Atom bombası' gerilimi: Japonlar sessizliğini bozdu Haberi Görüntüle

NÜKLEER TATBİKAT EMRİ VERİLDİ

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Tatbikatın amacı, bazı Batılı yetkililerin Rusya Federasyonu'na yönelik provokatif açıklamalarına ve tehditlerine yanıt vermek ve Rusya devletinin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini koşulsuz olarak sağlamak için stratejik olmayan nükleer silahlara sahip savaş birimlerinin personelinin ve ekipmanının hazır olmasını sağlamaktır." denildi.

 

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading