Yandex Metrica

Türkiye'nin cesareti kelebek etkisi yarattı: O ülkeler de harekete geçti!

Türkiye'nin aldığı ticari karar, Avrupa ülkelerine öncü oldu. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, AB ülkelerinin, İsrail'e ticari yaptırım almalarını sağlamak için çalışmalara başladığını duyurdu.  

Dünya

18.05.2024, 02:53

Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı ticari karar, Avrupa Birliği ülkelerini cesaretlendirdi. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Türkiye'yi öncü ülke görerek, İsrail'e karşı ticaret yasağı getirmeyi planlıyor.

De Croo, VRT radyosunda yaptığı açıklamada, İsrail'e ithalat yasağı getirilmesi için Avrupa Birliği ülkeleriyle konuşmalara başladığını duyurdu. Belçika'nın alacağı ticaret yasağı kararının tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini belirten başbakan, AB ülkelerini de ikna etmeye çalıştığını ifade etti.

İsrailli bakandan ateşkes onayına rağmen Refah'a saldırı çağrısı: 'Hamas'ı yenmeliyiz' İsrailli bakandan ateşkes onayına rağmen Refah'a saldırı çağrısı: 'Hamas'ı yenmeliyiz' Haberi Görüntüle

İSRAİL EKONOMİK KRİZ İLE KARŞI KARŞIYA

Diğer ülkelere sunduğu gerekçeleri kabul eden çok ülke olduğunu belirten Belçika başbakanı, Gazze konusunda aynı fikirde olan ülkelerden daha ileriye gitmek istediğini dile getirdi. İsrail'e karşı ticari kısıtlama getirilmesi için diğer AB ülkelerinin ikna edilmesi için çalıştıklarını, pes etmeyeceklerini vurguladı.

Şiddetin sadece Gazze Şeridi'nde değil, Batı Şeria'da da arttığına vurgu yapan De Croo, Avrupa ülkelerinin 'Bir şey olmuyormuş gibi' davranmaya devam edemeyeceğini dile getirdi. Belçikalı başbakan De Croo, ''Olanları gördüm, atılması gereken adımlardan bahsettim.'' ifadelerini kullandı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo

Yeni Kaledonya'da bağımsızlık öfkesi: Fransız askeri sokağa indi: Çok sayıda bina ateşe verildi Yeni Kaledonya'da bağımsızlık öfkesi: Fransız askeri sokağa indi: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

GÖRDÜNÜZ, BİR ŞEY YAPMADINIZ...

De Croo İsrail'e aldığı ticari kararın sebebini ise, ''Bundan 10 yıl sonra bize şöyle denecek; 'Gördünüz ve hiçbir şey yapmadınız.'' cümleleriyle anlattı. ABD üniversitelerindeki protestolara değinen Belçikalı başbakan, 'Öğrenci olsaydım, ben de sesimi yükseltirdim.' ifadelerini kullandı.

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Gennez, ülkesinin İsrail'e ekonomik yaptırımlar uygulanması için çalışmaların başlandığını ifade etti. Başbakan yardımcısı Sutter ise, İsrail'e AB pazarında ticari imtiyazlar sağlayan anlaşmanın tekrardan gözden geçirileceğine öncülük edeceğini duyurdu.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading