Yandex Metrica

İngiliz hükümetini korku sardı: Gazze destekçileri seçimi kazanarak meclise girdi!

İngiliz hükümetini korku sardı: Gazze destekçileri seçimi kazanarak meclise girdi!

İngiltere'de geçtğimiz hafta düzenlenen yerel seçime Filistin destekçileri damga vurdu. Gazze yanlıları, seçimlerden zaferle ayrılarak meclise girmeyi başardı. Bu durum Rishi Sunak hükümeti ve basınında paniğe neden oldu.  

Dünya

18.05.2024, 17:24

İngiltere'de geçtiğimiz hafta düzenlenen yerel seçimin etkisi devam ediyor. Ana muhalefette olan İşçi Partisi, iktidarda olan Muhafazakar Parti'nin önüne geçerek meclise çok sayıda Filistin yanlısı isim katıldı.

Seçim analizinde, belediye meclisine 40'tan fazla Filistin destekçisi kişinin seçildiği belirtildi. İngiliz Daily Mail gazetesi, meclis üyeliği elde eden isimleri fişlerken, ''Bazıları Filistin bayrağı renklerinde rozetler takarken diğerleri zaferlerini Gazze halkına adadı. Biri 'Filistin'in sesini yükselteceğiz. Allahu Ekber' diye bağırıyordu.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika... Tel Aviv sokaklarında tansiyon yüksek: 'Ya ateşkesi kabul edersiniz ya da buraları yakarız' Son dakika... Tel Aviv sokaklarında tansiyon yüksek: 'Ya ateşkesi kabul... Haberi Görüntüle

SİYONİST LOBİ RAHATSIZ OLDU!

Eski Kabine Bakanı Jacob Rees-Mogg,Filistin destekçilerinin meclise girmesinden rahatsız oldu. Mogg, ''İnsanlar görüşlerini dile getirme hakkına sahiptir ancak dış ilişkiler Avam Kamarası'nın işidir, yerel meclislerin değil. Daha iyi bir İngiltere'nin inşasına katkıda bulunmayı önemsedikleri için değil de daha çok denizaşırı ülkelerdeki olaylarla ilgilendikleri için seçime giren insanların olmasını rahatsız edici buluyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer bombalandı Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer... Haberi Görüntüle

İNGİLİZ MECLİSİNDE FİLİSTİN DEVRİMİ

Geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen seçimde, çok sayıda Filistin destekçisi aday, çoğunluğu Müslüman nüfus olan bölgelerden seçime girdi.

Oldham'da Fİlistin'e destek kampanyası yürüten 'Bağımsız' adaylar, 21 sandalyeden 8'ine sahip olmayı başardı.

Lancashire, Pendle'de Filistin destekçisi bağımsızlar, 12 sandalyeden 5'inin sahibi oldu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading