Yandex Metrica

Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle seferberlik görülmemişti!

Gazze dayanışması tüm Amerikan üniversitelerini sarmış durumda: ABD tarihinde böyle seferberlik görülmemişti!

Geçtiğimiz Çarşamba günü Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin yanlısı protestolar, tüm Amerikan Üniversitelerine yayılmış durumda. Soykırıma ortaklık yapan ABD hükümetinin İsrail'e koşulsuz şartsız destek vermesi, ülkeyi yangın yerine çevirdi. Öğrenciler, Gazze katliamının son bulmasını istiyor. ABD tarihinde Vietnam Savaşı'ndan bu yana böyle bir seferberlik görülmemişti.

Dünya

07.05.2024, 01:15

7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze'de soykırım girişimlerine devam eden Siyonist İsrail'e, ABD'nin önde gelen üniversitelerinde bulunan öğrencilerden gelen tepki çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü Columbia Üniversitesi'nde başlayan Gazze Dayanışma Kampı'na düzenlenen baskın ile protesto düzenleyen öğrencilerin tutuklanması ile başlayan yangın, ABD'nin tüm üniversitelerini sarmış durumda.

IVY League öğrencileri, 'Soykırıma dur' çağrısı yapıyor.

ABD'nin tarihinden bile daha eski kuruluşa sahip olan Columbia Üniversitesi'nin öğrencileri, Gazze soykırımına finansör olan firmalara tepki göstermek amacıyla 22 Nisan Pazartesi günü, kampüs bahçesinde oturma eylemi başlatmış, yüzlerce çadır kurmuştu. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan, ABD'nin 8 elit üniversitesi arasında yer alan üniversitenin öğrencileri, soykırıma dur dedi.

Binlerce öğrenci Filistinlilerin yanında.

Aralarında çok sayıda Yahudi öğrenci de barındıran Filistin'e destek gösterisi düzenleyen öğrencilere, ABD Başkanı Biden talimatıyla büyük bir operasyon düzenlendi. ABD polisleri, Gazze'ye destek veren öğrencilere sert müdahalelerde bulundu.

ABD üniversitelerinde Gazze'ye destek çadırı kuran öğrenciler.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan dikkat çeken uyarı: 'Terör örgütlerine meşru aktör muamelesi yapılmamalı' Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan dikkat çeken uyarı: 'Terör örgütlerine... Haberi Görüntüle

SÖZDE ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ...

Sözde 'Özgürlükler Ülkesi' olan Amerika'da Gazze'ye destek gösterisi düzenleyen, ülkenin elit üniversite öğrencileri tutuklandı. Okul yönetimleri uzaklaştırma cezası verdi. Hatta ABD Başkanı Joe Biden bile kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kaldı. ABD'nin geleceğinde rol oynayacak öğrenciler, Biden'ın talimatıyla bastırılmaya çalışılıyor.

Sözde özgürlükler ülkesi Amerika'da Gazze'ye destek veren bir öğrencinin gözaltına alınma anı.

Üniversite yetkilileri, Columbia Üniversitesi'nde düzenlenen Gazze'ye destek veren öğrenciler için hükümetten polis desteği talep etti. Biden'ın talimatıyla harekete geçen yetkililer, 20'den fazla öğrenciyi tutukladı, ve Gazze ateşi buradan başladı.

Columbia Üniversitesi'nde başlayan protestolara Harvard, Columbia ve New York Üniversitesi öğrencileri de dahil oldu.

Manhattan'da bulunan New York Üniversitesi (NYU) yönetimi, Salı günü başlayan 'Savaş karşıtı' gösterilerin önüne geçebilmek için kampüse duvar inşa etti. Çarşamba günü Harvard, New York, Columbia Üniversitesi öğrencileri Gazze'ye destek olmak için dayanışma halinde üniversite kampüslerinde çadır kurmaya başladı. Soykırıma finansman sağlayan, toprakları işgal etmesine sebep olan şirketlerden mali şeffaflık talep edildi.

Üniversite kampüslerinde Filistin'e destek için kurulan çadırlar.

ABD'de bulunan 30 üniversiteyi kapsayan Gazze'ye destek gösterileri, hükümeti oldukça rahatsız etti.

Trump'ı hedef tahtasına koymanın zamanı geldi demişti: Joe Biden'ın o konuşması ABD'de tekrardan gündem oldu! Trump'ı hedef tahtasına koymanın zamanı geldi demişti: Joe Biden'ın o... Haberi Görüntüle

ABD TARİHİNİN EN BÜYÜK SEFERBERLİKLERİNDEN BİRİ OLDU...

Vietnam Savaşı'ndan bu yana savaşa ve ABD askeri-endüstriyel kompleksine karşı en büyük seferberliklerden biri olarak görüldü.

Salı akşamı kampüslerde kurulan kamplara polis baskını yapılacağı söylentilerinin yayılması üzerine öğrenci topluluğu arasında panik yaşanmış, öğrenci organizatörleri yöneticiler tarafından teslim olmaları ya da Ulusal Muhafızlarla karşı karşıya kalmaları yönünde tehdit edilmişlerdi.

Öğrenciler ise, ''Durmayacağız, dinlenmeyeceğiz'' sloganlarıyla, Gazze'de “İsrail Devleti'nin devam eden askeri kampanyasından kar eden ya da bu kampanyaya katılan” şirketlerin elini çekmesini ve İsrail kurumlarını akademik ve kültürel olarak boykot etmeye çağırdıklarını söyledi. 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading