Yandex Metrica

Sitede Ara

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi

Döneri Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in elinden kurtardık: Avrupa Parlamentosu 'döner Türkiye'nin' dedi

Türkiye'ye geldiği ilk günden itibaren dönerin başından ayrılmayan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e AP'den şok! Avrupa Parlamentosu dönerin Türkiye’nin geleneksel ürünü olduğunu resmen tescil etti.

Gündem

03.05.2024, 18:38

Türkiye ziyareti sırasında dönerin başından ayrılmayan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'e kötü haber Avrupa Parlamentosu'ndan geldi. Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından tescillenen ilk Türk geleneksel ürünü döner oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile görüşecek: Gündem yeni anayasa çalışmaları olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özel ile görüşecek: Gündem yeni anayasa... Haberi Görüntüle

AP "DÖNER TÜRKİYE'NİN" DEDİ

Dünyanın en lezzetli et yemekleri arasında yer alan döneri Almanların elinden kurtardık. Türkiye'nin dünya çapında nam salan lezzeti döner Avrupa Parlamentosu tarafından da tescillendi.

AP tarafından tescillenen ilk geleneksek Türk yemeği olan döner AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Söz konusu kararda dönerin nasıl yapıldığı da tarif edildi.

1 Mayıs Yenikapı-Hacıosman metrosu kapalı mı, saat kaçta açılacak? (Mecidiyeköy, Gayrettepe, Zincirlikuyu, Taksim, Vezneciler, Haliç, Osmanbey) 1 Mayıs Yenikapı-Hacıosman metrosu kapalı mı, saat kaçta açılacak? (Mecidiyeköy,... Haberi Görüntüle

İLK KEZ TÜRK ÜRÜNÜ TESCİLLENDİ

24 Nisan 2024 tarihli Avrupa Birliği Resmî Gazetesi gazetesinde yer alan kararına 3 aylık askı süresinde itiraz olmazsa tescil kesinleşecek.

Avrupa Birliği Resmî Gazetesi'nde dönerin tarifi de şu şekilde verildi;

“Döner; sığır, koyun veya tavuktan ince ve yatay olarak dilimlenmiş et pirzolalarının paslanmaz çelik bir döner şiş üzerine yatay olarak sabitlenmesi ve ateşin önünde kendi ekseni etrafında dikey olarak döndürülerek pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel bir et ürünüdür. Pişirmeden önce, ince ve yatay olarak dilimlenmiş et pirzolaları yoğurt veya süt, biber veya domates püresi, otlar, baharatlar ve tuz karışımında marine edilir. Şişleme sırasında, yatay olarak dilimlenmiş konsept yağ veya koyun kuyruğu yağ pirzolaları et katmanları arasına yerleştirilir. Bir et kaynağı olarak, büyük sığır eti parçaları veya koyun eti, kıyılmış sığır eti veya kıyılmış koyun veya bunların bir karışımı veya tavuk eti kullanılır.”

Çöl tozu kabusu devam ediyor! Meteorolojiden 35 ile sarı kodlu uyarı Çöl tozu kabusu devam ediyor! Meteorolojiden 35 ile sarı kodlu... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA ÇOK YAYIN

Türkiye'den Almanya'ya göçmen gurbetçiler tarafından Avrupa'ya taşınan döner sıkça tüketilen bir yiyecek. Dönerin Avrupa’daki ekonomik değerinin 5 milyar euroya yakın olduğu belirtiliyor.

Frank-Walter Steinmeier

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Loading