Yandex Metrica

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor!

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor!

Hamas, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi çevresinde toplu mezar bulduklarını, mezarın içerisinden 392 ceset çıkardıklarını duyurdu. Birleşmiş Milletler'e çağrı yaparak soruşturma talep etti.  

Dünya

04.05.2024, 13:41

Hamas tarafından Nasır Hastanesi'nde bulunan ve şu ana kadar çıkartılan 392 ceset hakkında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, işgalci ordu mensupları tarafından katledilen ve Nasır Hastanesi yerleşkesine gömülen cesetlerin arama çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Uluslararası yardım talebi içeren açıklamada, ''Birleşmiş Milletler ve ilgili uluslararası kuruluşlardan, kayıp kişilerin aranması ve cesetlerin tespit edilmesi için alanında uzman adli tıp ekiplerinin ve gerekli ekipmanların gönderilmesini talep ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ''Acımasız bir şekilde eziyet ve işkenceye maruz kalan hasta ve yaralı sivillerin, çocukların ve kadınların cesetlerinin bulunduğu toplu mezarlardan her geçen gün ortaya çıkan suçları araştırmak için acil, bağımsız uluslararası bir komite oluşturulması gerekiyor. Cesetlerden bazılarının diri diri gömüldüğüne dair belirtiler de var." ifadeleri kullanıldı.

Han Yunus Sivil Savunma Birimi Müdürü Yamin Ebu Süleyman, geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısında toplu mezarlardaki arama çalışmalarında 58 cesedin daha bulunduğunu açıklamıştı. Ebu Süleyman, ''Nasır Hastanesi yerleşkesinde 392 cesedin bulunduğu 3 toplu mezar tespit edildi. Cesetlerin bazılarında işkence gördüklerine ve infaz edildiklerine yönelik izler bulundu. Bazılarının ise canlı canlı gömüldüğünü tahmin ediyoruz.'' demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading