Yandex Metrica

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi!

IVY League öğrencileri hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanındalar: Şimdiden iş teklifleri iptal edildi!

ABD'nin Gazze soykırımına yardım etmesini protesto eden Harvard, Columbia ve New York Üniversitesi öğrencileri, hayatları boyunca baskı görecek olmalarına rağmen Gazze'nin yanında durmaya devam ediyorlar. Öğrencilere yapılacak baskı ise şimdiden başladı, ABD'nin önde gelen iki hukuk firması öğrencilere yaptığı iş tekliflerini geri çekti.

Dünya

04.05.2024, 15:23

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen iki hukuk firması, İsrail'i eleştiren ve Filistinlilere destek veren açıklamaları nedeniyle Harvard, Columbia ve New York Üniversitesi öğrencilerine yaptıkları iş tekliflerini iptal etti. 

IVY League öğrencileri, Filistinlilerin katliama kurban gitmemeleri adına ses çıkartmaya devam ediyor. Öğrenciler, ömür boyu ABD'de baskıyla karşılaşacak olmalarına rağmen, Gazze'nin sesi olmaya aralıksız olarak devam ediyor. Öğrenciler, şimdiden baskıyla karşı karşıya.

Gazze'ye destek gösterisi düzenleyen ABD'li öğrenciler.

ABD, İsrail için kendi vatandaşlarıyla mücadele edecek: Temsilciler Meclisi'nde antisemitizm tasarısı onaylandı ABD, İsrail için kendi vatandaşlarıyla mücadele edecek: Temsilciler Meclisi'nde antisemitizm... Haberi Görüntüle

ABD ÜNİVERSİTELERİNDE NELER OLUYOR?

Harvard'daki sorun Pazartesi günü, birkaç öğrenci kuruluşunun ortaklaşa imzaladığı İsrail'i Hamas'la savaştan 'tamamen sorumlu' olarak nitelendirmesiyle başladı.

The Independent'te yer alan habere göre, öğrencilerin imzaladığı ortak bildiride, ''Bugün yaşananlar bir boşlukta meydana gelmedi. “Son yirmi yıldır Gazze'deki milyonlarca Filistinli bir açık hava hapishanesinde yaşamak zorunda bırakıldı.'' ifadeleri yer aldı.

Bildiride ek olarak ''İsrail, yaşananların tek suçlusudur.'' ibaresi yer aldı.

Eski Harvad Başkanı Lawrence Summers, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ''İsrail Yahudi devletine karşı terör eylemlerine karşı en iyi ihtimalle tarafsız'' ifadelerini kullandı.

Summers, ''Yaklaşık 50 yıllık Harvard üyeliğinde, hiç bugünkü kadar hayal kırıklığı yaşamamış ve yabancılaşmamıştım.'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu Davis Polk & Wardwell Hukuk Bürosu

Bebek katili Netanyahu'ya Holokost Anma Merkezi'nde büyük şok: Defol git Bebek katili Netanyahu'ya Holokost Anma Merkezi'nde büyük şok: Defol git Haberi Görüntüle

İŞ TEKLİFLERİ İPTAL EDİLDİ...

ABD'nin önde gelen iki hukuk firması, Gazze'ye destek veren Harvad, Columbia ve New York Üniversitesi öğrencilerine yaptığı iş tekliflerini iptal etti. 

BBC'de yer alan habere göre, ABD'nin seçkin hukuk firmaları, İsrail'i suçlayan, Filistin halkının  yanında olan öğrencilere yaptığı iş teklifini geri çekti. Davis Polk & Wardwell adlı hukuk firması, söz konusu görüşlerin “firmamızın değer sistemine doğrudan aykırı olduğunu” belirtti.

Şirket, ifadeleri imzalayan öğrenci liderlerinin “artık firmamızda hoş karşılanmadığını” da ekledi.

NBC'ye göre yönetici ortak Neil Barr tarafından gönderilen e-postada, “Bu ifadeler firmamızın değerlerine aykırıdır ve bu nedenle tüm Davis Polk çalışanları için güvenli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı sağlama sorumluluğumuzu yerine getirmek için bu teklifleri iptal etmenin uygun olduğu sonucuna vardık” ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading