Yandex Metrica

Amaç ABD kamuoyunu etkilemekti! İsrail'in trol ordusu ifşa oldu

Amaç ABD kamuoyunu etkilemekti! İsrail'in trol ordusu ifşa oldu

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri gröülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in ABD kamuoyunu etkilemek için oluşturduğu yüzlerce sahte sosyal medya hesabı ifşa oldu. İsrailli Fake Reporter gözlem grubunun raporunda operasyon için The Moral Alliance, UnFold ve NonAgenda isimli 3 ayrı sözde haber sitesinin açıldığı belirtildi.

Dünya

22.03.2024, 09:56

Terör devleti İsrail'in abluka altında aldığı Gazze'deki saldırılar 5 ay geride bıraktı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan bebek katili Netanyahu'nun işgalci askerleri, şu ana kadar 32 binden fazla Filistinliyi kaybetti.

Dünya kamouyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'a saldırı başlatırken işgalcilerin trol ordusu ifşa oldu.

İsrail'in yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Haaretz'ın haberine göre, İsrailli Fake Reporter gözlem grubu, Instagram, Facebook ve X platformlarında açılan binlerce sahte hesapla ABD kamuoyunu İsrail lehine etkilemek adına yürütülen operasyonu deşifre etti.

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya... Haberi Görüntüle

3 AYRI SÖZDE HABER SİTESİ AÇILDI

İsrail yanlısı içerik ve paylaşımların sosyal medyada sahte hesaplar yoluyla popülerleşmesini hedeflendi. Amacına ulaşan operasyon, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının üstünden birkaç hafta geçmesinden sonra başladı. Söz konusu raporda, operasyon için The Moral Alliance, UnFold ve NonAgenda isimli 3 ayrı sözde haber sitesinin açıldığı belirtildi.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

YALAN HABERLER YAPILDI

Söz konusu platformların, CNN, The Guardian ve Wall Street Journal gibi basın kuruluşlarının Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) personelinin 7 Ekim Hamas saldırısına dahil olduğuna ve Hamas üyelerinin 7 Ekim olayları sırasında "cinsel şiddet" uyguladığına ilişkin iddiaları gündeme getiren haberleri paylaştığı belirtildi.

O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu: Nükleer silah kullanabilir! O narsist bir psikopat! Rus muhaliften çok konuşulacak Putin yorumu:... Haberi Görüntüle

DEMOKRAT SİYASETÇİLER HEDEFLENDİ 

Raporda, The Moral Alliance, UnFold ve NonAgenda isimli haber sitelerinde Gazze'deki duruma ilişkin İsrail yanlısı paylaşımlar yapıldı. Ayrıca iklim değişikliği, yapay zeka ve Oscar ödüllerine ilişkin paylaşımlar sosyal medyada takipçi artırmak amacıyla yapıldı. Sahte hesapların 3 platformda yayınlanan içerikleri ABD'li siyasetçiler, nüfuzlu kimseler ve önde gelen haber kuruluşlarını etiketleyerek paylaştıklarının tespit edildiği raporda aktarıldı. Söz konusu raporda, İsrail yanlısı içeriklerle ABD’li politikacıların yaklaşık yüzde 85’ini oluşturan Demokratlar hedeflendi. En çok hedeflediği isimlerin sırasıyla Demokrat Kongre Üyeleri Ritchie Torres, Joe Neguse, Hank Johnson, Cori Bush ve Lucy McBath olduğu bildirildi.

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

600 SAHTE SOSYAL MEDYA HESABI OLUŞTURULDU

Facebook, Instagram ve X'te yaklaşık 600 sahte hesabın aynı gün içinde açıldı. Bu hesaplar için aynı sosyal medya profil adlandırma kuralları uygulandı. Hepsinin aynı ağın parçası olduğunu gösteren diğer ortak özelliklere de sahip olduğu belirtildi.

Raporda, pek çok sahte hesaptan, "Afro-Amerikan orta yaşlı bir erkek olarak", "Orta yaşlı beyaz Amerikalı bir adam olarak" gibi benzer ifadeler kullanılarak İsrail yanlısı paylaşımlar ve yeniden gönderiler yapıldığı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading