Yandex Metrica

Sitede Ara

Üniversite eylemleri yayılıyor! Kanada'daki McGill Üniversitesi'nde Filistin'e destek için kamp kuruldu

Üniversite eylemleri yayılıyor! Kanada'daki McGill Üniversitesi'nde Filistin'e destek için kamp kuruldu

ABD'deki üniversitelerde başlayan Filistin'e destek gösterileri dalga dalga yayılıyor. Destek gösterilerine Kanada'da bulunan McGill Üniversitesi de katıldı. McGill öğrencileri, kamp kurarak protestoya başladı.

Dünya

08.05.2024, 12:01

İsrail'in 7 Ekim'den beri Gazze'de uyguladığı soykırıma yönelik protestolar yeni bir evreye girdi. Daha önce dünyanın çeşitli kentlerinde aralıklarla yapılan gösterileri ABD'deki üniversite öğrencileri sahiplenmiş durumda. Columbia Üniversitesi'nde başlayan gösteriler ABD'nin diğer eyaletlerinde bulunan üniversitelere yayıldı ve pek çok üniversite öğrencisi ve hatta öğretim görevlisi polisle çatışmak ve gözaltına alınmak pahasına eylemlere devam ediyor. Bazı öğrencilerin ie okuldan uzaklaştırıldığı belirtiliyor. 

Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı! Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı! Haberi Görüntüle

"YAŞA FİLİSTİN"

ABD'deki üniversitelere Kanada'daki McGill Üniversitesi de katıldı. Montreal kampüsünde toplanmaya başlayan McGill öğrencileri açık alana kamp kurdu ve protestoya başladı. Burada  "Üniversitemizin soykırıma ortak olmasına izin vermeyeceğiz." üniversite yönetimine mesaj veren öğrenciler, "Yaşa Filistin" ve "Yatırıma Son" sloganları attı. Üniversite yönetiminin çağrısıyla kampüs dışına çok sayıda polis aracı sevk edilirken polis şimdilik öğrencilere bir müdahalede bulunmadı.

ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız ABD'li senatörlerden UCM'ye İsrail tehdidi: Sizi ve ailelerinizi hedef alırız Haberi Görüntüle

NORTHWESTERN ÜNİVERSİTESİ'NE POLİS BASKINI

Günün erken saatlerinde ABD'de bulunan Northwestern Üniversitesi'nin Boston kampüsüne polis tarafından baskın düzenlendi. Üniversiteden yapılan açıklamada baskında 100'den fazla kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Sosyal medyada yer alan görüntülerde üniversite kampüsüne giren zırhlı polislerin sert müdahalelerde bulunduğu görülüyor. Polis müdahalesine karşı öğrencilerin ve profesörlerin el ele tutuşarak engel olmaya çalıştığı, polisin ise basın mensupları da dahil olmak üzere göstericileri ittiği ve polis araçlarına götürdüğü paylaşılan görüntülere yansıyor.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading