Yandex Metrica

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı

Yetkililer doğruladı: Ukrayna, ABD'nin gizlice teslim ettiği balistik füzeleri kullanmaya başladı

Amerikalı yetkililer, ABD'nin Ukrayna'ya gizlice teslim ettiği balistik füzeler kullanılmaya başlandığını doğruladı. Kiev yönetimi ilk kez daha uzun menzilli ABD füzelerini Rus topraklarına gönderdi.  

Dünya

28.04.2024, 02:43

Ukrayna, yaklaşık bir ay önce destek paketinin bir parçası olarak gönderilmiş 'Gizli' daha uzun menzilli balistik füzeleri Rusya'ya karşı kullanmaya başladı. Şubat 2022 tarihinden itibaren devam eden Rusya-Ukrayna savaşında, bu füzelerin ilk kez kullanıldığı belirtildi.

BBC'de yer alan habere göre Amerikalı yetkililerin Ukrayna'ya 'Operasyonel güvenliği' korumak için kamuoyuna açıklamayarak teslim ettiği füzeler ile Rus topraklarını vuruyor. Amerikalı yetkililer ise gizli teslim edilen balistik füzeler ile saldırı gerçekleştiğini doğruladı.

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

ABD'NİN YENİ YARDIMLARI KİEV'E ULAŞMAK ÜZERE

ABD Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü Ukrayna için 61 milyar dolar değerinde yeni bir ekonomik ve askeri destek paketini imzalamasının ardından yakın zamanda daha fazla Amerikan silahının gönderilmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, sessiz sedasız tedarik edilen füzelerin Ordu Taktik Füze Sistemlerinin (ATACMS) daha uzun menzilli versiyonu olduğunu doğruladı.

ABD daha önce Ukrayna'ya ATACMS'nin orta menzilli bir versiyonunu sağlamış, fakat ABD'nin askeri hazırlığını tehlikeye atma endişesiyle daha güçlü bir füze göndermeye direnmişti.

Haberi ilk veren NBC'ye göre yetkililer ayrıca Ukraynalıların bu silahları Rus topraklarına saldırmak için kullanıp çatışmanın tırmanmasına neden olabileceğinden endişe ediyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading