Yandex Metrica

Hamas'tan son dakika açıklaması: 'Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz'

Hamas'tan son dakika açıklaması: 'Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz'

Hamas'tan yapılan açıklamada Gazze'de savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifinin kabul edilmeyeceği belirtildi. Hamas adına konuşan yetkili İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki olası ateşkesi kişisel olarak engellediğini söyledi.

Dünya

15.05.2024, 15:46

Hamas'tan yapılan açıklamada Gazze'de savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifinin kabul edilmeyeceği belirtildi. Hamas adına konuşan yetkili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki olası ateşkesi kişisel olarak engellediğini söyledi.

Hizbullah, İsrail üssünü füzelerle vurdu: Savunma Bakanı Yoav Gallant da oradaydı Hizbullah, İsrail üssünü füzelerle vurdu: Savunma Bakanı Yoav Gallant da... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

Bu arada İsrail, Hamas esir takası konusunda cevap verene kadar Kahire'ye heyet göndermeyeceğini bildirdi. İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre  Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail heyetinin Kahire'ye gitmesine karşı çıktığı ve esir takası anlaşması olsa da Gazze'deki saldırıları sonlandıracak hiçbir teklifi kabul etmeyeceği belirtildi. Basında yer alan başka bir haberde ise Netanyahu'nun İsrail heyetini Kahire'ye göndermeme kararını kendi başına aldığı ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz ve İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ile paylaşmadığı bildirildi.

Yahudi işgalcilerden zulüm! Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktü Yahudi işgalcilerden zulüm! Gazze'ye giden yardımları engelleyip yola döktü Haberi Görüntüle

KOALİSYON ÇÖZÜMSÜZLÜKTE AYNI NOKTADA

Irkçı açıklamaları ve İslam düşmanlığıyla tanınan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Başbakan'ın İsrail heyetini Kahire'ye göndermeme kararını memnuniyetle karşılıyorum. Umarım geçen hafta benimle yaptığı görüşmede verdiği diğer taahhütleri de yerine getirir." dedi. Bir paylaşımda aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'ten geldi. Irkçılık konusunda Ben-Gvir2den aşapı kalmayan Smotrich, Refaha hemen saldırılması gerektiğini savunarak ateşkes müzakerelerine ilişkin, zafer olmaksızın savaşı sonlandıracak bir teslim olma anlaşmasını "felaket" olarak nitelendirdi.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading