Yandex Metrica

ABD'de yeni anket: İsrail'e verilen destek giderek daha fazla rahatsız ediyor

ABD'de yeni anket: İsrail'e verilen destek giderek daha fazla rahatsız ediyor

ABD'de yönetimin İsrail'e verdiği koşulsuz destek halk nezdinde giderek azalıyor. Ankete katılanların yüzde 38'i ABD'nin İsrail'i desteklemek için çok fazla çaba sarf ettiğini düşünüyor.

Dünya

16.05.2024, 21:05

ABD'de İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama bakışta büyük değişiklikler oldu. ABD halkı, geçen 7 aylık sürede İsrail'in Gazze'yi yerle bir etmesine daha fazla tepki gösterirken ABD yönetiminin işgal devletine verdiği destek de daha fazla sorgulanıyor. Bununla ilgili yapılan yeni anket, bizleri önemli bulgulara ulaştırıyor. 

ABD News Ipsos tarafından 25-30 Nisan'da yapılan ankete 2 bin 260 yetişkin katıldı. Ankete katılanların yüzde 38'i ABD'nin İsrail'i desteklemek için "çok fazla çaba sarf ettiğini", yüzde 20'si bu desteğin "çok az" olduğunu, yüzde 40 ise "doğru oranda" destek verildiğine inandığını ifade etti. Yüzde 2 ise herhangi bir görüş belirtmedi. 

Soykırım kabinesinde sular durulmuyor: Netanyahu, Gallant ile yüz yüze görüşecek Soykırım kabinesinde sular durulmuyor: Netanyahu, Gallant ile yüz yüze görüşecek Haberi Görüntüle

ÖNCEKİ ANKETE GÖRE ARTIŞ VAR

Şüphesiz bu anket yalnız başına değerlendirildiğinde pek bir anlam ifade etmiyor. Aynı soruların sorulduğu ocak ayında yapılan anketle kıyaslandığında ise önemli verilere ulaşılıyor. ABD'de o tarihte yapılan ankette İsrail'e destek için "çok fazla çaba harcandığını" düşünenlerin oranı yüzde 31'di. Bu da ABD halkının yönetimin İsrail politikasını daha fazla sorgulamaya başladığını göstermesi bakımından önemli.

Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi Haberi Görüntüle

BIDEN MI TRUMP MI?

Yeni ankette ABD'nin Filistinli sivillerin koruma politikasıyla ilgili sorulan soruya katılımcıların yüzde 32'si "çok az", yüzde 26'sı "çok fazla" çaba harcadığı görüşünü belirtti, yüzde 38'i "doğru oranda" hareket edildiğini savundu. Katılımcıların yüzde 4'ü bu soruya cevap vermedi.

Ankette Joe Biden-Donald Trump kıyası da var. Ülke yöneticileri özelinde "İsrail ile Hamas arasındaki savaşta kime daha fazla güvenildiği" sorusuna cevap verenlerin yüzde 29'u Biden derken yüzde 37'si ise Trump dedi. Katılımcıların yüzde 33'ü ikisine de güvenmeken yüzde 1'i görüş belirtmedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading