Yandex Metrica

Başbakana suikast! Kabine toplantısının ardından saldırı düzenlendi

Son dakika haberleri... Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast girişiminde bulunuldu. Kabine toplantısı ardından açıklama yapan Fico kimliği belirsiz kişiler tarafından vuruldu. Karnından vurulan lider şehir hastanesine kaldırıldı. Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Dünya

16.05.2024, 11:53

TASR haber ajansında yer alan bilgiye göre Robert Fico, Slovak hükümet toplantısı sonrasında Handlova'da vuruldu. Kültür Evi'nin önünde ateş açıldı ve bir görgü tanığı Reuters'e, bir adamın polis tarafından gözaltına alındığını gördüğünü söyledi.

Soykırımcı Netanyahu hakkında dikkat çeken karar! Resmen terörist ilan edildi Soykırımcı Netanyahu hakkında dikkat çeken karar! Resmen terörist ilan edildi Haberi Görüntüle

KARNINDAN VURULDU

Başbaşkanı arabasına binerken yakalayan saldırgan 4 el ateş etti. Bir kurşunun Slovak başbakanının karnına isabet ettiği bildirildi. Slovak lider şehir hastanesine kaldırıldı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico

Slovakya Başbakanı Robert Fico

İsrail'in Ramat David hava üssü ifşa oldu: Hizbullah İHA ile üsse sızdı! İsrail'in Ramat David hava üssü ifşa oldu: Hizbullah İHA ile... Haberi Görüntüle

GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI

Reuters'in haberine göre saldırgan, Hükümet Konseyi toplantısının yapıldığı yerin dışında bulunan kalabalığın arasında oturuyordu.

Olaya ilişkin konuşan bir görgü tanığı, “Toplantı binasının dışında bekleyen bir kalabalık vardı ve içlerinden biri ateş etmeye başladı. Başbakan olay yerinden uzaklaştırılırken, kendisi de güvenlik görevlileri tarafından hemen hareketsiz hale getirildi ve tutuklandı. Failin bizzat başbakanı hedef aldığı iddia ediliyor." dedi.

Şok saldırının ardından liberal siyasi parti Progressive Slovakia'nın başkanı Michala Šimeček şunları söyledi: 

'Her türlü şiddeti kesin ve güçlü bir şekilde kınıyoruz. Başbakan Fico'nun iyileşeceğine ve bu korkunç eylemin bir an önce gün yüzüne çıkacağına inanıyoruz.'

Slovakya Devlet Başkanı Zuzana Caputova, başbakana yönelik 'acımasız ve acımasız' saldırıyı kınadı.

Slovakya Devlet Başkanı Zuzana Caputova

Slovakya Devlet Başkanı Zuzana Caputova

Bayan Caputova, 'Şok oldum, Robert Fico'ya bu kritik anda bol güç ve bu saldırıdan hızlı bir şekilde kurtulmasını diliyorum.' dedi.

Slovak TASR haber ajansı, parlamento başkan yardımcısı Lubos Blaha'nın Parlamento oturumu sırasında olayı doğruladığını ve bir sonraki duyuruya kadar ertelediğini söyledi.

Çek Başbakanı Petr Fiala, eski Twitter hesabı olan X'e yapılan saldırıya şu yanıtı verdi: 'Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun vurulmasıyla ilgili haberler şok edici.

'Başbakanımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Şiddete tolerans göstermemeliyiz, toplumda yeri olmamalıdır.'

Biden'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme: Günler sonra ilk kez görüldü Biden'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme: Günler sonra ilk kez... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA YARDIMI  KESMİŞTİ

Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan seçimle birlikte Slovakya'da iktidara geçen Fico, Ocak ayında Ukrayna'ya askeri yardımı durdurdu ve geçen ay kamu yayıncısı RTVS'yi lağvetme planlarını hayata geçirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky Slovakya Başbakanına düzenlenen suikast ile ilgili açıklama yaptı:

“Slovakya Başbakanına düzenlenen saldırı dehşet verici.”

Habere Tepki Ver

1

0

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading