Yandex Metrica

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var?

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var?

ABD Senatosu cumartesi günü 95 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Ukrayna ve İsrail'e askeri yardım sağlayacak olan soykırım finansörü ABD'dan gelen baskıları hafifletmet için ise Gazze'deki sivillere insani yardım sağlayacağını duyurdu. ABD ayrıca gerilimin yüksek olduğu Hint-Pasifik bölgesinde de Tayvan'a 1.9 milyar dolar destek verecek.

Dünya

30.04.2024, 22:51

Senato'nun gündemine sunulan yardım paketi Biden'ın imzasıyla resmiyet kazanacak. ABD'nin İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a açık çek sunduğu yardım paketinde neler var?

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 1 kadın ile 1 çocuk öldü Haberi Görüntüle

ASLAN PAYI UKRAYNA'YA

Pastanın aslan payını Ukrayna'ya! ABD silah alımı için sağlanacak toplam tutarı 13,8 milyar doları bulan askeri yardım paketini Ukrayna'ya sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu pakette ayrıca 9 milyar dolardan fazla ekonomik yardım da bulunacak. 

İngiltere'den Türkiye provokasyonu: Dışişleri Bakanlığı o bölgeleri kara listeye aldı: Sakın gitmeyin... İngiltere'den Türkiye provokasyonu: Dışişleri Bakanlığı o bölgeleri kara listeye aldı:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E ASKERİ YARDIM

7 Ekim'den bu yana Gazze'deki soykırımın finansörü olan ABD, Siyonist İsrail rejimini destelmeye devam edecek. Medyada çıkan yaptırım haberleri ile gündemi değiştirmeye çalışan ABD, 26 milyonluk destek ödemesinin 4 milyar doları İsrail'in füze savunma sistemlerinin yenilenmesine ayrılacak. 

ABD ayrıca dünyadan gelen baskıları hafifletmek adına Gazze'ye de insani yardım yapacak.

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

PASİFİK'TE PİYON TAYVAN

Avrupa'da kendisine piyon olarak Ukrayna'yı seçen ABD, Hint-Pasifik bölgesinde ise Çin baskısını kırmak adına Tayvan'a destek veriyor.

ABD, Tayvan için hazırlanan yardım paketinde 3,3 milyar dolardan fazlası denizaltı altyapısı ve geliştirilmesine harcanacak. ilave 1,9 milyar dolar da Tayvan ve diğer bölgesel müttefiklere sağlanan ABD silahlarının takviyesi için kullanılacak.

Habere Tepki Ver

2

1

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading