Yandex Metrica

Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı!

Avrupa savaşına adım adım: Fransızlar Ukrayna'ya resmen ayak bastı!

Rusya ile Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki bilek güreşi açık bir savaşa dönüşmek üzere. Cepheye muharip asker göndereceğini bir süredir dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu planını uygulamaya koydu. Fransız lejyonelerden oluşan ilk grubun Ukrayna cephe hattındaki Slavyansk kentinde konuşlandığı bildiriliyor. 

Dünya

16.05.2024, 11:53

Ukrayna'ya asker gönderebileceği yönünde mesajlar veren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu planı sahada uygulamaya soktu. "Rusya'nın Ukrayna'da kazanmasının önüne geçmeliyiz. Aksi takdirde Avrupa'da güvende olamayız" diyen Macron, Fransız lejyonerlerden oluşan ilk grubu Ukrayna'ya gönderdi. 

Çarpıcı iddiayı dünyaya duyuran isim, güvenilir uluslararası yayın kuruluşu AsiaTimes'ın deneyimli kalemi Stephen Bryen oldu. Bryen'a göre Fransa askerleri, Ukrayna 54. Bağımsız Mekanize Tugayı'nı desteklemek üzere Slavyansk'ta konuşlandı. 

Fransız askerleri

Ukrayna'da savaşa hazırlanan askerler Fransız Yabancılar Lejyonu'na (Légion étrangère) bağlı 3. Piyade Alayı'ndan seçildi.

Fransızlar tarafından yönetilen bu lejyona katılmış yabancı uyruklular, 3 yıllık görev süresi sonunda Fransız vatandaşlığı talebinde bulunabiliyor. Eğer bir lejyoner cephede yaralanırsa herhangi bir bekleme süresi olmaksızın Fransa vatandaşlığına hak kazanıyor. 

İngiliz hükümetini korku sardı: Gazze destekçileri seçimi kazanarak meclise girdi! İngiliz hükümetini korku sardı: Gazze destekçileri seçimi kazanarak meclise girdi! Haberi Görüntüle

BİRLİĞE KATILAN KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİREBİLİYOR

Lejyona katılan gönüllüler burada kendi adını mı kullanacağına yoksa kendine yeni bir isim mi seçeceğine karar veriyor. Böylelikle, lejyonda görevli Fransız vatandaşlarına da gerçek kimliklerini gizleyerek operasyon yapma imkanı sağlanıyor.

Ukrayna'ya gönderilen ilk grup Fransız lejyonerler yaklaşık 100 askerden oluşuyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının toplamda 1500'e çıkması bekleniyor. 

Doğrudan cephe hattı yakınlarında konuşlandırılan lejyonerler Donbas'taki Rus birlikleri ve onlarca ülkeden toplanmış paralı askerlerle savaşacak. Bölgeye gönderilen ilk grubun daha çok topçulardan ve hedefleme uzmanlarından oluştuğu belirtiliyor. 

Fransız askerleri, Ukrayna'da Rus taarruzunun cephe noktalarından biri olan Slavyansk'a yerleşti.

Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Son dakika... Bakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bu son savaş olmayacak Haberi Görüntüle

AFRİKA YENİLGİSİNİN İNTİKAMI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya Fransız birlikleri göndereceğini aylardır yineliyordu. Macron'un bu yöndeki mesajları Avrupa genelinde soğuk karşılanırken Polonya ve Baltık devletlerinden destek gördü. İddiaya göre ABD, NATO ülkelerinin (teknik danışmanlar hariç) Ukrayna'ya gönderilmesine karşı çıkıyor. 

Şimdi Rusya'nın Fransız lejyonerlere karşı nasıl bir adım atacağı merak konusu oldu. Kremlin, Ukrayna'ya gelecek birliklerin meşrû hedef olacağını daha önce açıklamıştı. 

Paris ile Moskova arasındaki bir süredir devam etmekte olan gerilim, Fransız askerlerinin Afrika ülkelerinin bazılarından kovulmasıyla birlikte iyice tırmandı. Mali, Burkina Faso ve Nijer gibi Frankofon Afrika ülkeleri Rus güvenlik şirketi Wagner desteğiyle Fransızları kapı dışarı etti. 

Özellikle Nijer'den kovulmak, elektrik enerjisinin yüzde 70'ini nükleer santrallerden elde eden ve uranyuma ciddi biçimde ihtiyacı bulunan Fransa'ya büyük bir darbe oldu. 

Nijer'deki madenleri kaybeden Fransızlar, uranyum konusunda rotayı mecburen Rusya ve Kazakistan'a çevirdi. Lejyonerlerin Ruslara karşı savaşmak üzere Ukrayna'ya gönderilmesine karşılık Kremlin'in Paris'e uranyum yaptırımını devreye sokabileceği söyleniyor. 

 

Habere Tepki Ver

5

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading