Yandex Metrica

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik...

"Ukrayna yenilgiye doğru gidiyor" başlığı ile Rusya-Ukrayna savaşını analiz eden Politico, "Batı'yı Kiev'i Moskova'ya yem etmekle suçladı. Politico, Ukrayna'nın Batı'dan yeterli desteği alamadığını ve Kiev için kıyametin çok yakında olduğunu aktardı.

Dünya

28.04.2024, 10:58

Ukrayna askerlerinin Batı'ya olan inancının artık tamamen yok olduğu belirten Politico, Ukrayna ordusunun Batı'dan gelen boş vaatlere artık kulak tıkadığını ifade etti. 

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

ORDUNUN SAVAŞ RUHU YOK OLDU

Sorunun sadece Ukrayna kuvvetlerinin cephanesinin bitmesi olmadığını belirten Politico, Batı'nın geciken yardımları cephede bulunan askerin savaşma ruhunu yok etti ifadelerini kullandı.

Ukrayna ordusunda morallerin kaybolduğunu ifade edilen analide Batı'dan gelmeyen silahların, çatışmalarda verilen kayıpların ordunun üzerine bir karabulut gibi çöktüğünü belirtildi. 

Mevcut askerleri cephede tutmakta zorlanan Ukrayna ordusunun genç Ukraynalıları ise savaşa ikna edemediklerini bildirdi. 

Volodimir Zelenski'nin her ne kadar Ukrayna ordusuna geri çekilmeyin emri verdiği bilinse de, askeri yetkililer özellikle bu yaz daha fazla kaybın yaşanacağına kesin gözüyle bakıyor.

Politico'ya değerlendirmelerde bulunan Volodimir Zelenski'nin özel kalemi Andriy Yermak, "İnsanların yeter artık dediğini biliyoruz ve bunu bizzat halktan duyuyoruz, bizim onlara söylediğimiz tek şey ise  'Adınız tarih kitaplarında yer alacak.'" oluyor dedi.

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

BATI'NIN BECERİKSİZLİĞİ UKRAYNA'I MAT ETTİ

Rüzgar bir an önce tersine dönmezse Rusya işgalinin 3. yılında bir ulus yok olacak. Yeni bir çağ açacak böylesine önemli bir savaş için Batılı liderlerin Kiev'in Rusya'nın işgalcilerini püskürtmesine yardım etme eylemlerinin ölçeği, yükselen söylemlerinin çok gerisinde kaldı.

Bu hayal kırıklığı, hendek kazan askerlerden ülkeyi yöneten bakanlara kadar her kademeden Ukraynalıyı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba'ya, Batı'nın Ukrayna'yı tek eli arkadan bağlı olarak savaşmaya terk ettiğini hissedip hissetmediğini soran Politico'nın aldığı cevap gayet netti. "Evet, öyle" 

Volodimir Zelenski ABD Kongresi'nin harekete geçip yardım sağlamaması halinde Ukrayna'nın "savaşı kaybedeceğini" söyleyerek durumu net bir şekilde ortaya koydu. 

Gelişmiş Batı silahları ve nakit temininde kavuşmadığı takdirde Ukrayna, Rus ordusunun işgalinden kurtulamayacak. 

"Kısacası Ukrayna acil desteklenmediği taktirde Putin şah ve mat diyecek" diyerek analizine devam eden Politico, "Putin kendi evinde zafer ilan edecek ve Batı'nın zayıflıklarını ortaya çıkarmanın verdiği cesaretle daha geniş topraklara yayılacak" dedi.

Rusya'nın ölüm listesinin başında Litvanya, Letonya ve Estonya olacak denilen analizde,  "Moskova için giderek daha güvenilir bir ortak haline gelen Çin, tutumunu değiştirmek için çok az neden görecek." denildi.

Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Gazze'nin ahı tuttu! Irkçı Bakan Itamar Ben-Gvir trafik kazası geçirdi Haberi Görüntüle

PUTİN'İN HEDEFİNDE İKİ BÜYÜK ŞEHİR VAR

Ukrayna'nın bir anca önce top mermisi ile desteklenmesi gerektiğini belirten Politico, füze ve topçu saldırılarına maruz kalan Kharkiv'i savunmak için  en az iki düzine Patriot hava savunma sistemine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Rusya'nın yakın zamanda Ukrayna'nın iki büyük şehirini hedef alacağını duyururan Politico, "Ukrayna ilk başkenti olan Kharkiv ve yeni başkenti Kiev hedef alınacak denildi.

Ukrayna ordusu önümüzdeki aylarda daha fazla kayıp vermeye hazırlanıyor diyen Ukrayna silahlı kuvvetler başkomutanı Oleksandr Syrskyi, Ukrayna'nın doğu cephesindeki durumunun son derece içler acısı olduğunu belirtti.

İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri İran'a yanıt gelecek mi? İşte İsrail'in potansiyel hedefleri Haberi Görüntüle

500.00 BİN ASKER GELMEZSE...

Daha fazla asker için haykıran Ukraynalı komutanlar 500.000 birliğe ihtiyaçları olduğunu aktarıyor. Ancak Zelenskyy ve Ukrayna parlamentosu, yeni ve büyük bir asker çağırma konusunda tereddütlü. Ukraynalı gençler ise askerlikten kaçmak için ülkeyi terk ediyor. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading