Yandex Metrica

Rusya Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı: Demir yığını sandılar kamyonete attılar

Rusya Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı: Demir yığını sandılar kamyonete attılar

Dün Rusya-Ukrayna savaşının en kanlı günlerinden biri yaşanırken, sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler hayrete düşürdü. Rusya son teknolojiler ile ürettiği Orlan-10 dronlarını Çingenelere kaptırdı.

Dünya

11.05.2024, 10:41

Rusya'nın son teknolojiler ile piyasaya sürdüğü Orlan-10 dronlarını Çingeneler kaptı. Petersburg'daki Özel Teknoloji Merkezi (STC) tarafından geliştirilen ve üretilen Orlan-10 keşif ve gözetleme dronu Rusya'da bulunan Romanlar tarafından ele geçirildi. 

Dünya dünya gece liman şehri Odessa'da düzenlenen kanlı saldırının bilançosuyla uyanırken, sosyal medyada dolaşıma sokulan fotoğraflar ise görenleri hayret ettirdi. Rus envanterinde bulunan son son model dronların biri hurdalıkta çıktı.

İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar İstihbarat teşkilatları dehşete düşüren planı açıkladı: Tüm Avrupa'yı kana bulayacaklar Haberi Görüntüle

RUSYA DRONLARINI ÇİNGENELERE KAPTIRDI

Dünyayı hayrete düşüren olay Rusya'nın batısında kalan Tambov bölgesinde yaşandı. Rusya'da bulunan Romanalar bir Rus Orlan-10 dronunu adi bir 'metal parçası' zannederek hurda toplama alanına getirdi.

Rus medyasında yer alan habere göre, karşısında dronu gören işçiler polisi ve mühendisleri arayarak durumu bildirdi. Kolluk kuvvetleri, dronların Çingenelerin eline nasıl geçtiğine dair soruşturma başlattı.

St. Petersburg'daki Özel Teknoloji Merkezi (STC) tarafından geliştirilen ve üretilen Orlan-10, keşif ve gözetleme amaçlı tasarlandı. Son teknolojiler ise üretilen Orlan-10 ayrıca topçu ateşi ve elektronik harbi ayarlamak için de kullanılabiliyor. 

Öte yandan  Rusya Savunma Bakanlığı, karların erimesinin ardından Moskova bölgesi ormanlarında 10'a yakın dron bulunduğunu belirterek, halkı 'uyanık olmaya' çağırdı.

Yapılan açıklmada, "Açık havada vakit geçirmeyi sevenleri hoş olmayan sürprizler bekleyebilir: Karların erimesiyle ilk çiçekler yerine, bir İHA'ya rastlayabilirsiniz. Bu kuşlar, büyük ihtimalle, elektronik harpte düşürülmüştür." ifadeleri yer aldı.

Apple'dan ChatGPT hamlesi: iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone'a gelecek Apple'dan ChatGPT hamlesi: iOS 18 güncellemesiyle birlikte iPhone'a gelecek Haberi Görüntüle

HARRY POTTER SARAYI BOMBALANDI

Öte yandan Ukrayna'da nihai bir zafer için bombardımanlarını hızlandıran Rusya, yerel halkın 'Harry Potter sarayı' dediği Odessa Hukuk Akademisi Öğrenci Sarayı'nı hedef aldı. Kanlı saldırıda en az beş kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin saldırının tetiklediği felç sebebiyle yaşamını yitirdiği de gelen bilgiler arasında. 

Kanlı saldırıda 23 kişinin tedavisi devam ederken sekizinin durumunun ciddi, aralarında dört yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu aktarıldı.

Ilımlı İslam'a adım atmışlardı! Suudi Arabistan'daki ilk mayolu defile tarihe geçti! Ilımlı İslam'a adım atmışlardı! Suudi Arabistan'daki ilk mayolu defile tarihe... Haberi Görüntüle

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINDA SON DURUM

Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu sosyal medya platformu Telegramdan aktaran Ukrayna Genelkurmay Başkanı Albay General Oleksandr Syrskii, "Cephedeki durum kötüleşti" ifadeleri ile başladığı yorumuna, en zor bölgelerin işgal altındaki Maryinka'nın batısı ve Şubat ayında Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilen Avdiivka kasabasının kuzeybatısı olduğunu belirterek devam etti.

Kiev birliklerinin, Avdiivka'nın kuzeyindeki Berdychi ve Semenivka köylerinin batısında ve daha güneyde Maryinka kasabası yakınlarında Novomykhailivka'da yeni mevziler aldığını ifade eden Syrskii, "Genel olarak düşman bu bölgelerde belirli taktiksel başarılar elde etti ancak operasyonel avantajlar elde edemedi" şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

2

0

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading